Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 10 z 83 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 46 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 10 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  kimi2028 Ut 14 september 2021 - 15:03

Ahojte kamaráti, som rád že sa mi darí byť pozitívne naladený počas dňa, čo nie je u nás veľká samozrejmosť. Samozrejme problémy sú aj budú, ale snažím sa na nich nemyslieť nejako a rozptýľovať svoju pozornosť na iné vecí. Zároveň skúsiť nenapádne pracovať na tých malých problémikoch. Chcel by som totiž poraziť svoju neschopnosť plánovať a tiež chorobnú „lenivosť“. Neviem, kde začať, ale najskôr niečím jednoduchším. Každý deň večer si spísať, že čo by som chcel zažiť nasledujúci deň a potom ťažšia fáza ísť si za tým. Čo ku tomu povedať? S mojou pevnou vôľou ide o ťažkú vec. Ja nemám totiž pevnú vôľu, čo ma mrzí a mám to napísané aj vo svojej diagnóze na papieri u psychiatra.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Iacobus and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Mischelll St 15 september 2021 - 8:34

Ahojte Wink ,

vidim že sa téma vedie okolo pevnej vole alebo určenia si režimu a lenivosti....Viete ja mam tiez schizofréniu a pracujem ale to nie je to čo som chcela napisať ....ja totiž v práci, často sa mi nechce pustiť do vedších veci ako registrácia nových zaujemcov, alebo pripravy na skušky - odkladam to....respektíve som to vzdy odkladala....ale poslednú dobu sa čoraz viac presvedčam že netreba to odkladať....proste ked pozriem na to kolko mi treba evidovať tak začat hned! Viete, kolko času tým ušetríte - spravite to a hotovo pokoj na tyžden dva a potom zase.....praveze viem to porovnať ked som to odkladala na začiatku tak sa toho nakopilo vela....a potom bol problem v strese všetko urobiť a naraz to uz je problem!....a teraz premostim aj na niekolko dnovu navštevu papeža na Slovensku v jednej kazni som čitala na fb povedal, že treba žiť tu a teraz....robiť, milovať, žiť atd...proste neodkladať veci a problemi na neskor na zajtra, na novy rok, na Vinoce atd....aspon to som s toho jeho vykladu pochopila....celkom som aj nad tým začala uvažovať ....a čo mam nove? ako mam dovolenku celý tyžden a o oddychu u mna nie je ani reci....včera som chcela stihnut preventivku ale doktorka ma tiez dovolenku tak som upratala cely dom uz bolo treba....pondelok som vybavovala papiere v meste ale musim ist aj štvrtok takže tak....a včera este prišla segra domov a dokonca pochvalila tu čistotu.....jaaaj keby videla ako to tu vyzeralo pred dvoma dnami.... Embarassed ...čo este priatel je chory, nema sice coronu ale nadchu no nechcela by som ju dostat....tak sme sa už vyše 2 tyžnov nevideli....

Prajem krásny volný deň a užite si voľno na plno.... it is perfect

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

Tuto, kimi2028, Iacobus and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus St 15 september 2021 - 19:03

Dobrý deň prajem. 

Správa o pokroku XY + 6

Hlásim, že sa nemám dobre. Tieto dni sa nesú v zlej nálade. Včera som mal milú návštevu, potešilo ma to, aj som zabudol, ako mi je. Boli sme dohodnutý na menšiu túru dnes. Zrána sa mi chcelo. Potom sa vrátila apatia a chuť byť sám. Keď nad tým teraz premýšľam, zdá sa mi, že som sa nespraval vhodne. Bol som mlcanlivy, ba dokonca oddelil som sa skôr. Jednoducho už sa to nedalo v spoločnosti zniesť. Tak veľmi som chcel byť sám, aby som nad všetkým popremyslal. Ako píšem, teraz sa mi moje správanie nezdá vhodné. Ale snáď ospravedlnia toto konanie.

Viem, prečo sa cítim zle. Ibaže neviem, ako odstrániť tu príčinu. Robil som všetko, čo sa dalo. Lež ďalej neviem. Nechcem to ďalej rozpisovať. No napáda mi riešenie - smrť.

Niekto predo mnou písal o samovražde. Chcel som reagovať v štýle, že treba mať nádej v lepšiu budúcnosť. Tak to zvyčajne robím, keď sa dozviem o tom, že niekto zvažuje suicidium. Nedalo sa to napísať, nemohol som, žiaľ. Myslím, že sám tomu už neverím.

Pozdravuje Jakub.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus St 15 september 2021 - 19:11

K môjmu príspevku dodám, že sa o mňa nemusíte báť. Myslím na rodinu, blízkych. Už som im dosť ničil život. Nespravím to. Budem sa snažiť tváriť sa, že sa nič nedeje.

Zvládnem to. Len nevládzem.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Matej and Tuto like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 16 september 2021 - 18:08

Ahojte kamaráti, mám sa veľmi dobre. Len som unavený po ťažkom dní. Neviem, prečo pri čítaní sa musím vždy tak unaviť. Potešilo ma, že na internete som našiel historický web a prečítal som o legionároch, ako Rímania stavali mosty, Lepidovi a tiež niečo o Egypte. Potom som prešiel na geografický časopis, ktorý som stiahol tiež z internetu. Je to slabší časopis. Škoda sily, ale tam som sa dozvedel aspoň niečo o bývalej Juhoslávii, či Pyrenejskom národnom parku. Potom som si prehral na šachovnici ešte 2 šachové partie.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 20 september 2021 - 19:25

Ahojte kamaráti, mám sa veľmi dobre. V posledných dňoch som akýsi rozladený. Hlavne rána nebývajú z pohľadu aktivity vôbec až také super, aké by mali byť. Prial by som si to, aby som mohol začínať s aktivitami už ráno. Vstávam už o 3-4. hodine ráno, ale doobeda neviem sa prinútiť ku ničomu zmysluplnému. Tak si užívam aspoň poobedie, kedy makám ako fretka. V súčasnosti sa venujem šachu a dejepisu.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto, Iacobus and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Po 20 september 2021 - 23:06

Hlásim, že sa nemám dobre. Po miernom zlepšení prišlo zhoršenie. Neznášam seba, svoj život. Už je jasne, ze o samovraždu sa pokúsim. O niekoľko rokov. Keď bude brat už dospelý, aby nemal traumu. Snáď to pochopí. Tento víkend som bol doma. Brat bol veľmi veselý. Jeho mi je najviac ľúto. Bude ťažké mu to spraviť. Ale už nenachádzam iné východisko. 

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  EnaXnaY St 22 september 2021 - 15:28

Iacobus napísal:Hlásim, že sa nemám dobre. Po miernom zlepšení prišlo zhoršenie. Neznášam seba, svoj život. Už je jasne, ze o samovraždu sa pokúsim. O niekoľko rokov. Keď bude brat už dospelý, aby nemal traumu. Snáď to pochopí. Tento víkend som bol doma. Brat bol veľmi veselý. Jeho mi je najviac ľúto. Bude ťažké mu to spraviť. Ale už nenachádzam iné východisko. 

Nemôžeš sa zabiť, lebo si koliesko v stroji SVET Wink

JA si dennodenne kladiem otázku NAČO BYŤ a našiel SOM už 40 zmyslov života Wink

https://www.dzio.sk/zmysel-zivota Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 10 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1338
Reputácia Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Tuto, Mischelll and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 23 september 2021 - 18:16

Ahojte, mám sa celkom dobre. Nie som však veľmi aktívny. Ráno si dám jednu 40 minútovú prechádzku a tam to končí. Potom čučím pri TV alebo sa povenujem trochu šachu. Pozerám si športové kanály. Mojou srdcovkou je dobrý francúzsky futbal, či hádzanárska liga majstrov. Práve to pozerám len posledné 3 dní. Takéto trávenie voľného času sa mi celkom páči. Teším sa už na zajtra, kedy by mala odštartovať hokejová extraliga. Som rád, že bude hrať moje obľúbené mužstvo, na ktorého zápasy som chodil ešte v 1. lige. Neviem, čo od tejto 3. sezóny v extralige čakať, ale snáď len to, že v mojom meste sa bude hrať dobrý hokej. Zajtra budem sledovať určite na tipsport. Dúfam, že prvý domáci zápas zvládne sa.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

vrana likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 25 september 2021 - 10:06

@Matej,

Ako je? Co nove?

Dlhšie si sa neozval, snáď sa nemáš zle.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska So 25 september 2021 - 17:48

Ahojte ja sa nemam dobre nemam rada taketo vykyvy ked mi casto nepomozu ani lieky . pomaha mi jedine ludsky kontakt a toho nemam tak vela takze je to zacarovany kruh. nejako sa drzim vdaka priatelovi...majte sa
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 25 september 2021 - 19:30

Ahojte kamaráti, mám sa fajn, ale za posledné 2 dní sa nepochválim. Neurobil som toho vôbec veľa, ale som odhodlaný to zajtra zmeniť. Uvidíme, či nezostane len pri slovách. Dní som predošlé trávil len pri TV. Pozeral som všetky možné športy futbal, hokej,hádzaná, tenis... Je toho jednoducho veľa, čo pozerám.. No nič idem už spať, aby som ráno vstal medzi 2.-4. hodinou plný síl...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0