Ako zit s hlasmi?
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Ako zit s hlasmi?
boli to cca sialene dva tyzdne neustaleho fyzyc a psych teroru ,uz som nevladal.Utrpenie skoncilo ked na mna zavolali policiu ako som na cudzom pozemknu premiestnoval rozne predmety ako blazon ,policajti nakoniec pochopili ze mi raflo a tak som skoncil na Jiske na vyzive ,na druhy den ma previezli do psych nemocnice kde mi nasadili Rispen tam som bol asi mesiac ale stale som veril bludom az nasledne doma som si uvedomil ze je to porucha v hlave po precitani prepustaciej spravy ,zaskocila ma diagnoza ktoru som sa docital ,lahka kognitivna porucha co mi vobec nic nevravelo ani nevravi ,amb psychyatricka si mysli ze mam schizoafektivnu poruchu zmiesany typ (zatial nic potvrdene ,mozte sa kludne vyjadrit aj vy co tipujete) som osoba introvertna a pred chorobou som bol najradsej sam vyhybal som sa spolocnosti , takmer samotar
a teraz co ma trapi ,bludy sice odozneli ale ostali hlasy ,respektive jeden hlas ktory ma povzbudzuje a utesuje ,momentalne sa uz obmedzil len na slovo Peter
dalsia vec ktora sa mi stava vylucne v robote je ze na co sa pozriem tak mam hlasitu myslienku napr pozrem na stolicku povie mi to stolicka ,pozrem na dvere povie dvere atd
ale co ma najviac trapi je brutalna nespavost ,bez gerodormu nemam sancu zaspat ,dostal som z toho aj ranne uzkosti ,niekedy aj v priebehu dna ,momentalne v pondelok ma po dohode s psychyatrickou caka v pondelok dalsia hospitalizacia ta nespavost ma totalne nici v neposlednom rade aj ten hlas ,neviem ako mam vydrzat pracovat ked robim 12-stky na zmeny a po nocnej nezaspim ani na tabletke nevidim to nadejne do buducna ze vydrim tuto pracu vykonavat ,budem vdacny za akekolvek reakcie dakujem
Peter 2- Nový člen
- Počet príspevkov : 21
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 13.01.2021
Re: Ako zit s hlasmi?
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 678
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Peter 2- Nový člen
Keď ti psychiater nájde vhodnú kombináciu liekov, tak by sa tvoj stav mal zlepšiť. Pomohlo by ti tiež, keby si mal prácu v ktorej by si nemusel robiť na zmeny. Lebo práca na zmeny je dosť veľká záťaž na psychiku. Úplne najlepšie by bolo, keby sa ti podarilo vybaviť si invalidný dôchodok. Myslím že s tými zdravotnými problémami ktoré máš, by ti ho mali dať.
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 678
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
kolegovia ma od ID odhovaraju lebo vraj sa mi este nakopia vecsie psych problemy z nic nerobenia ,som na velkej krizovatke zivota a ja netusim kde mam odbocit som z toho uplne mimo ,som dost zodpovedny clovek a veci mi niesu lahostajne ze co bude ? preto ma to tak trapi ,robit na smeny je zabijak hlavne ta nocna a ta nespavost mi totalne rozbija psychyku
Kimi-vdaka za reakciu ,ucim sa s tym zit a kazda rada je pre mna dobra hlavne ma to psych posilnuje
Peter 2- Nový člen
pozri toto, možno ťa to navedie inačím smerom myslenia:
https://dusanfajnor.blogspot.com/2021/01/co-robit-pri-negativnych-priznakoch.html
https://dusanfajnor.blogspot.com/p/time-management-ovc-obdobia-volneho-casu.html
https://dusanfajnor.blogspot.com/p/vzdelavanie.html
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
obcas mam take pocity ked idem po ulici a vidim zdravych ludi asi zavist alebo co ze som o to prisiel tak v mladom veku
Peter 2- Nový člen
dzuli08 and Dušan like this post
Peter 2- Nový člen
Pri čítaní tvojho príspevku som si trocha spomenula na časy ako to u mňa prebiehalo. Je to už vyše 15 rokov, čo žijem s psychiatrickou diagnózou. Určite sa nevzdávaj a bojuj s tým, i keď súhlasím s Kimim, že práca na smeny a ešte k tomu nočné je obrovská záťaž pri našich diagnózach.
Podľa mňa ale treba mať pevný základ v dobre nastavených liekoch. Áno, človeka to do istej miery obmedzuje aj ovplyvňuje v podobe rôznych nežiaducich účinkov, ale je to to gro, čo by malo pomôcť z hlasmi. Každý máme vnútorný hlas, ja sa v tom až tak dobre nevyznám, ale niekedy je výraznejší inokedy stlmenejší.
Aby som ťa povzbudila, napíšem ešte, že ja tiež pracujem hoci to nie je vždy ľahké, už sa snažím vydržať v jednej práci, lebo predtým som dosť vystriedala (hlavne lokalitu).
Čo viem ale isto, budeš sa musieť zmieriť s tým, že to chce čas. Určite buď v kontakte s lekárom a konzultuj s ním svoj stav. Nie je to ľahké obdobie, myslím tieto kadejaké stavy s bludmi, hlasmi a pod. ale neboj sa prejde to, ja tomu verím. Skús svoju myseľ koncentrovať na iné, nejakú činnosť, možno i manuálnu. Silne držím palce, aby sa ti polepšilo v čo najkratšom období. Drž sa!
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan and kimi2028 like this post
Počúvaj kolegov, dobre ti radia. Každý kvalitný psychológ ti potvrdí, že najdôležitejšie v živote je pravideľnosť (ranné vstávanie) a vstupovanie do nepríjemného (ísť do práce keď mrzne, občasný konflikt s kolegom, so šéfom). Určite sa vyvaruj lákavému "budem mať veľa voľného času, tak si budem robiť, čo ma baví". To "baví" je pasca a aj príliš voľného času.Peter 2 napísal:kolegovia ma od ID odhovaraju lebo vraj sa mi este nakopia vecsie psych problemy z nic nerobenia
Iuppiter- Nový člen
- Počet príspevkov : 29
Reputácia : 8
Katuska likes this post
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3