Systém vzdelávania / Konkrétne vzdelávanie
Systém vzdelávania / Konkrétne vzdelávanie
Naposledy upravil Dušan dňa Po 28 december 2020 - 19:37, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : úprava názvu témy)
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dzuli08 and kimi2028 like this post
Re: Systém vzdelávania / Konkrétne vzdelávanie
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Dušan like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Ďakujem za reakciu. Od vtedy čo Som sa dal na to, mi tam furt niečo nesedí, ale to je normálne. Plány a ciele sa nedajú len tak naplniť. Niečo v nás nefunguje, snáď nespokojnosť.
Preto aj môj tkvz. Time manažment - obdobia voľného času neustále prerábam, tak ako aj toto.
Zistil Som, že neustálou zmenou, či úpravou plánov a cieľov dochádza tkvz. Synergii (dohode Win/Win)
Takto dosiahnu obe strany zisk, úžitok.
Spomenula si angličtinu, áno idem na to, len Som na začiatku. Uvidím ako sa s cudzími jazykmi budem popasovať.
Dočítal Som sa že cudzí jazyk sa dá naučiť behom jedného štvrť roka. Žiaľ mám naňho vyhradený čas iba 21 dní do roka s opakovaniami.
@kimi2028
Neviem či ťa mám porovnať so mnou, predstav si, mne trvalo 16 rokov, kým Som si z dôchodku, voľného času urobil rutinu. Veľkého šéfa ktorý to všetko riadi a ovláda. Veľkým Šéfom tu je práve denný program, režim, sú nim aj plány a ciele, sny a túžby, priania a želania, prosby a nápady ako aj prikazy.
Funguje to tak, ako to mám momentálne nastavené. Čiže nenajde sa ani jedna chvilka, že by Som nerobil nič. Vždy niečo robím. Po zväčša ide o sedenie v kresle alebo za počítačom. Samozrejme je tu aj pohyb ako prechádzky, či šípkový trening. Ale robím aj zriedka bežné rutiny v domacnosti, záhrade a altánku. Ale zriedka kedy.
Ďakujem Vám za podporu, mám Vás rád a želám a prajem veľa voľného času pre seba.
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and kimi2028 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tak stalo sa to, čo sa deje neustále. eGo chce neustále viac a viac, chce viac vedomostí, viacej vieri... Je neustále nespokojné... Tak vznikol tento kompromis v podobe systému vzdelávania pod označením "L"
Som zvedavý do kedy ma bude tento plán držať. Tá predstava, že držať sa ho po dobu jedného roka, to by aj býka "nasralo". Ale však, toto isté Som robil so svojim programom, režimom dňa. Ktorý vďaka bohu šlape ako má, non stop bez zmeny, už niekoľko mesiacov.
Teraz si idem ešte zostaviť tri kostry vzdelávania... , aby Som mal prehľad o audionahrávkách, o rozpracovaných "našprtnutých" štúdiach a o tom čo mám zopakované.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/10/system-vzdelavania-l.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
Konkrétne vzdelávanie A
Naposledy upravil Dušan dňa Št 5 november 2020 - 19:07, celkom upravené 2 krát. (Reason for editing : Úprava)
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
Konkrétne vzdelávanie A
Tak mám tu ďalšiu úpravu konkrétného vzdelávania, upravenú o IT kurzy. Plán je taký, byť v tomto obore vzdelaný a ak budem programovanie vedieť dosť do hĺbky a budem sa v jazykoch vyznať, mohol by Som sa týmto živiť ako progamátor.
IT-éčkari sú dosť dobre platený a technológie sa rapídne vyvýjajú z dňa na deň. Vidím v tomto obore budúcnosť a vedel by Som sa v ňom predstaviť. Žial, Som len na začiatku, tak študovanie nejakú tú dobu potrvá.
To, čo si uvedomujem je fakt, že (ne)ustále objavujem nové a (ne)známe veci a Som tak povediac, večne na začiatku. Profesionalita (ne)má snáď konca. Keď tak, začiatok ako junior a koniec ako senior.
Ďalej Som na začiatku aj v ostatných oboroch, nakoľko Som začal pred (ne)dávnom. (e)Knihy a (audio)Knihy, tak tie sú už stredne pokročilom stave študovania.
Do budúcna na ďalšie roky, mám tak stanovený tento plán. Či ho dokončím, alebo budem v ňom pokračovať uvidí sa, ako ma to bude dlho držať a baviť. Nakoľko mám na toto päť hodín/denne, Som sa z (ne)gativitou, či (ne)záujmom (ne)stretol.
Negativizmus prežívam žial pri šípkach a šachoch, či raňajšom rituáli a večierky. Sú to bežné rutiny a robím tieto činnosti po zväčša na silu, s veľkou (ne)chuťou, ale o toto práve ide. Poraziť, popraviť a usmrtiť vlastné eGo, myseľ, vedomie a emočné telo bolesti.
Jedine tak dosiahnem úspechu v naplňovaní plánou a cieľou. (Ne)Vzdávať sa. Hovorí sa, že veci by sa mali robiť s láskou a veľkým úsmevom. Ale, staré a známe veci, mi lezú niekedy na nervy. Mám čo robiť s eGom, ktoré ich odmieta. Láskou a úsmevom by malo práve tu byť, sa ho prekonať a držať sa svojich kritérií.
Nuž Som sa rozpísal. Na záver len toľko, že Vás mám rád a prajem a želám Vám veľa voľného času na seba a veľa zdravíčka.
S pozdravom Dušan.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/11/konkretne-vzdelavanie-a.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Iacobus like this post
Máte pravdu, IT sa stále vyvíjajú, napreduju, preto je programatorov stale nedostatok a navyse programatori su dobre platení. Takze ak sa dobre vzdelate v tomto odbore, budete mat o pracu a dobry zarobok postarane. Myslim, ze nepotrebujete VS, stacia skusenosti, zručnosti.
Ostáva mi popriat vám veľa úspechov, nech vám chuť do učenia nedôjde.
Pozdravujem. J.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej, Dušan and Anonym woman like this post
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahoj, ako Ti ide IT vzdelávanie? Vzdal si to ako ja niekoľkokrát? Tiež by som sa chcela čosi priučiť, len nemám pevnú vôľu a momentálne riešim otázku práce trochu v inom odvetví. Mám v CSS a html vytvorený vizitkár, môžem poslať ako námet, ešte by to ale chcelo osviežiť lebo furkt len začínam, k tomu nejaký JavaScript a mala by som snáď aj novú prácu, aktuálne by som sa chcela naučiť vytvárať wordpress stránky, toto všetko by malo byť postačujúce, ale chce to pevnú vôľu. Najlepší zdroj na spomenuté jazyky je podľa mňa w3schools, z čoho si už určite čerpal
Anonym woman- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 119
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 02.10.2021
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: