Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 9 z 86 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 47 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 9 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Tuto Ut 6 november 2018 - 21:37

Ahojte kamarátky a kamaráti!
Len toľko, že sa mám celkovo dobre a čítavam, čo píšete. Momentálne silne rozmýšľam nad pisateľskou pauzou tu, na schizofóre. Stále budem čítať príspevky a verím v ďalšiu krásnu budúcnosť fóra. Po čase, síce písať plánujem, hoci nateraz sa odmlčím.

Mám vás rád. S pozdravom Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  anjelik St 7 november 2018 - 17:20

Milý Tuto,
je mi smutno, že sa nebudeš ozývať. Síce ja som tu len nová, ale myslím si, že radi by sme o tebe vedeli naďalej. Že ako sa máš. Nejako, si myslím, že každý z nás sa bude pýtať v duchu občas, že reku ako sa má Tuto sad and unhappy
Ja áno, lebo ja som moc hanblivá na zello
Premysli si ešte raz plíííííz Shocked I love you
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan St 7 november 2018 - 17:24

ahoj @Tuto

mrzima ze si sa takto rozhodol s prispievanim,je to tvoje rozhodnutie a len ti vies co je pre teba oslobodzujuce

ahoj

mam take obdobie odpocinku pri knihe a citim sa fajn,
na zahrade by schcelo ostrihat vrbu,okopat este dva tri zahony,vylepsit oddtok ryny,a patrilo by sa na efekt oka povytrhavat burinu s chodnikov zostavenych z dlazby

co sa tyka choroby sa zamyslam ci vobec jestvuje

s pozdravom ant/fajny
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 7 november 2018 - 19:57

Ahojte.

Tento týždeň mi plynie, žiaľ, s ťažkosťami. Mám veľa príznakov depresie, pod ktorých ťarchou zlyhávam a veľa sa sypem. Nezvládam veci, emócie, myšlienky, prácu, vzťahy. Býva mi pravidelne zle. Lieky mi nezaberajú a strašne som aj z tohto nešťastný, že prečo mi to nevie zabrať. Prečo musím byť výnimka. Prežívam veľa úzkosti a frustrácie. Mám ustavičné myšlienky na sebazmárnenie a nutkavé tlaky k ublíženiu si.

matej

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 9 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka St 7 november 2018 - 20:11

Matej, hlavu hore. Stalo sa to, čoho som sa obávala pri tých experimentoch so znižovaním všetkých liekov naraz. Dávno bol pozorovaný jav, kedy dlhodobo užívané lieky po pokusoch o zníženie až vysadenie pri opätovnom nasadení nezaberajú ako predtým. Tvoju psychiatričku by som poslala naspäť do školy, keď Ti znížila všetko naraz!
(Plus tá zmena Invegy na generikum...je dosť otázna. Firma vyrábajúca Invegu ten finančný rozdiel doplácala sama, tých cca 40eur neplatil pacient, ale výrobca. Teraz som PN, tak neviem, ako je to v novembri, ale v októbri bola Invega 6mg reálne bez doplatku. Pri psychiatrických liekoch často platí, že nie je rovnaký účinok generika a originálu.)
No čo teraz urobiť, to je otázka. Možno zmena na iné AD, napríklad z rady SNRI (venlafaxín alebo duloxetín). V každom prípade kontaktuj psychiatričku a požiadaj o RIEŠENIE problému.
Držím palčiská, musíš to nejako dať!
F.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anonymka St 7 november 2018 - 20:56

@Tuto budeš nám chýbaťˇ :/ čo sa stalo?
@matej verim, ze to zvladnes Smile veľa šťastia Smile a hlavne síl!
Anonymka
Anonymka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 30
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 23.07.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: abilify maintena 400 mg/mesiac

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 8 november 2018 - 19:58

@matej dúfam, že už čoskoro bude dobre. drž sa kamarát...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hvezdicka Pi 9 november 2018 - 10:58

Ahoj, vsem hodne sil!
Nepisu na forum, ale to jen z duvodu, ze se nedokazu soustredit, neustale kontroluju, co jsem napsala a psani jedne vety mi kolikrat zabere treba pul hodiny.
Ale ted byla silnejsi potreba vam sdelit, ze jste uzasni.

Mejte krasny den, drzte se.

A Mateji, drzim palce, at je lepe. Jsi bezva kluk, a tyto stranky mi pomohly v nejhorsich chvilich.
Hvezdicka
Hvezdicka
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 14
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 01.10.2018
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Pi 9 november 2018 - 16:57

Ahojte,

Matej, držím palce. Verím, že sa nájdu dobré lieky, ktoré ti pomôžu. Aj ma to zamrzelo, lebo ty vždy píšeš také dlhé príspevky. Cítiť z tvojho prejavu, že nie si vo svojej koži :-(. Posielam ti objatia. Drž sa a nestrácaj nádej kamoš.

Tak aj ja sa vám zdôverím. Nemám sa najlepšie. Pracujem síce len polovičný úväzok a cítim, že tu je môj limit. Neviem čo sa stalo, tento týždeň ma veľmi vyčerpal. V stredu som ešte vyčerpanie premenila športom na lepší pocit. No včera som musela poobede ležať 3 hodiny. Mala som potom klasický problém so zaspávanim. Zvláštna nalada ma obchádzala. Dnes už som mala voľno, ráno som si trochu viac pospala, vybavila lekárov, bola pre zásielku... Aj to už len MHD, poslala životopis a podklady do galérie. Potom už len bezvládne ležala opäť 3 hodiny doteraz. Nálada je horšia, dúfam, že sa to víkendom zlepší. Skúšam občas si dať nižšie AD, ale asi nebudem už s tým experimentovať. Dúfam, že oddych tie veci napraví. Som celá mimo, vyčerpaná. Nerozumiem tomu, lebo nerobím náročnú prácu. Najviac ma vyčerpáva ranné vstávanie... Skúsim si konečne upratať aj izbu. Nemám náladu ani na náročnejšiu literatúru. Achjaj, majte sa pekne priatelia. Vitaj
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik Pi 9 november 2018 - 20:44

Ahojte heart

Kokos ja som dneska zobrala kamión bedňí namiesto kamióna motorov Shocked Prúser jak hrom. Snažím sa to ututlat že akože nie ja ale žabožrúti Shocked
Bojiiiim scared2
Nezvyknem dodrbať veci. Celý týžden mam takisto, ako väčšina z vás. Brutál veľa práce a sily tak pod žabím zadkom...
Negatívne myslenie, zutekanie sa do snívania... A tak.

Matej, ja ti tiež veľmi silno držím palce, ako ostatní, a ty si silný chlap, veď koľko takýchto období si už zvládol giving a hug
Lieky ti musia upraviť. Takto sa nedá. Veľmi silno čakám opäť na tvoje smajlíky v správach. Máme ťa radi moc
anjelik
anjelik

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Pi 9 november 2018 - 22:20

Ahoj,
Ahoj minulý paitaok som úspešne odštartoval citave obdobie,
Zajtra začínam štvrtou knihou

Vychádza mi to tak počas 7 hodin čítania aj s domácnosťou či zahradov 100 stran/deň
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 10 november 2018 - 19:35

Ahojte.

Ďakujem Vám všetkým za hojné povzbudenia, ďakujem aj Tebe, filipka, za podporu a informácie. O tom pozorovanom jave pri vysadzovaní a spätnom nasadení, ktorý si spomínala, som nevedel. Mrzí ma to. Zostávam teda nateraz bojovať, ako sa bude dať.

Piatok som mal doobeda ešte dosť zlý, aj som sa chytil kvôli svojmu nezvládaniu vecí so šéfkou, ktorá sa na mňa azda i právom nahnevala. V priebehu poobedia mi mierne opadával stres, pretože sa pre mňa nečakane mnoho vecí, povinností a mnoho tovaru začalo pomaly stíhať a už okolo štvrtej som vedel, že všetok štvrtočný aj piatočný tovar sa stihne. Po piatej som ešte porobil povinnosti iného druhu a odchádzal som s dobrým pocitom, že sa dosť vecí podarilo. Aj stav mi bol stabilnejší smerom k hlbšiemu popoludniu, hoci šéfka sa ešte čiastočne vyhýbala komunikácii so mnou, no ak bolo treba, tak potrebné povedala. Bol som veľmi rád, že ma pri svojom odchode pozdravila na rozlúčku, lebo som cítil medzi nami ľady a bál som sa, že odíde, ignorujúc ma, alebo ja ju. Takto sme sa pozdravili a cítil som, že vzťah bol lepší, než doobeda.

Roboty je dosť veľa, takže som od pol deviatej do 16:00 potiahol nadčas aj dnes v sobotu. Podarili sa mi niektoré kľúčové veci, takže som opäť odchádzal s pocitom menších tlakov a menšieho stresu. Ono sa zdá, akoby som potreboval práveže odpočívať mimo práce, a preto by som v čase depresívneho ataku nemal takto robiť navyše, ale priznám sa, že má to na mňa čiastočne priaznivý efekt, pretože postíham v nadčase veci, na ktoré nemám čas cez týždeň, a pritom sú to veci časovo horúce, vyvolávajúce vo mne časovú tieseň a stres. Týmto pádom sa mi teda dosť srdce odbremenilo. Zajtra idem znovu aspoň do 14tej, 15tej - mám ďalšie časovo horúce veci, ktoré, ak sa stihnú, tak mi fakt veľmi odľahne a možno zíde aj trochu z mojich depresívnych úzkostí.

Po práci boli bežnosti už len... solárko, supermarket, bol som voliť, potom hygiena, večera, plánovanie nového dňa, esemeska, opral som 2 várky a zavesil, ľahký strečing, zopár cvikov, a napokon trochu priestoru pre schizofórum.

Čítam po večeroch teraz knihu "Život bez depresie" od dr. Neila Nedleyho. Sú tam dobré rady, snaží sa radiť depresívnym pacientom komplexnejšie, než iba lieky, hoci lieky ako lekár neodmieta isteže. Len rieši aj iné súvislosti, trebárs životný štýl, stály režim, spánok, strava, pohyb, čerstvý vzduch, príroda, slnečné svetlo, vitamín D a rôzne béčka, omega3 mastné kyseliny, vplyv televízie a internetu, vplyv závislostí, kofeínu, bieleho cukru, mäsa, vzťahy, sociálne kontakty, spiritualita, dychové cvičenia, a tak podobne ďalej. Považujem ju za dobrú knihu, hoci niektoré jeho argumenty sú slabé, napr. keď odporúča pacientom vysadiť kofeín. Tam ma až tak nepresvedčuje, ale ťažko povedať, nestojím si za týmto názorom, iba to tak sprvu vnímam. Väčšina knihy je však naozaj dobrá a argumenty (najmä lekárske) sú inšpiratívne. Začal som z toho aplikovať zatiaľ - menej cukru (opäť nepijem sladké nápoje a sirupy), vyhýbam sa maškrtám, 2 dni sa mi v tom darí vlastne stopercentne. Jem druhý deň pravidelne každé dve a pol hodiny, či už som hladný alebo nie. Vlastne som v tieto dva dni tým pádom necítil žiadny hlad ani chute. Dohromady som nastavený na nejakých 10500 až 11500 kJ energie. Jem viacej celozrnností alebo cereálnych pečív. Kupujem si donášky na obed, lebo varenie pre seba samého ma psychicky unavovalo, a mám vďaka nim pestré obedy, väčšinou aj s polievkou. Od 13tej hodiny nejem žiadny kofeín v žiadnej podobe. Večer idem spať po 21:00, zatiaľ 2-3 večery som zaspal najneskôr o 22:00, a myslím, že toto spolu s tým pravidelným jedením mi najviac pomáha momentálne cítiť sa stabilnejšie a zvládať aj víkendovku, vnímať ju ako prostriedok k odbúraniu pracovného stresu. Dnes prvý deň si cvičím úsmevy, zdvíham kútiky a snažím sa na sekundu-dve úprimne usmiať s celou mimikou tváre. A potom zvesiť mimiku naspäť. Také kvázi precvičovanie, nie držanie úsmevu dlhší čas. Pomáha mi to si zvykať na pozitívnu atmosféru v hlave, resp. odvykať si od negatívneho balastu. Momentálne som naňho totiž dosť navyknutý... až príliš ľahko sa zaoberám negatívnymi predstavami a myšlienkami. A myslieť na niečo pozitívne mi je veľmi neprirodzené, akési pokrytecké, pretvarujúce sa. A to je nonsens, na ktorý tie cviky úsmevov nejakým zvláštnym spôsobom vedia trochu pomáhať.

Idem teda bojovať nejak ďalej. Skúsim aplikovať neskôr aj ďalšie rady z tej knižky, napr. viac jesť zeleniny a ovocia, ešte viac celozrnných vecí, menej kofeínu, ešte menšie množstvá bieleho cukru. Momentálne mám 1 liter energeťáku denne, je nízkokalorický, takmer bez cukru, dokopy kofeínu 320 mg vo fľaši. Popri ňom je tam však kopec chémie, trebárs sladidlá, benzoan, farbivá a podobne. Takže nie je to výhra. Určite to chcem znížiť na 200 mg a používať iné zdroje. Žiaľ, pri súčasných ťažkých stavoch je mi vzdať sa energeťáku dosť náročná úloha. A vianočná sezóna sa vyhrocuje každým dňom. Ako naznačila aj šéfka, už to nebude lepšie, už bude dobre až po 24. decembri. A ja dodávam: Keď som teraz už psychicky odpálený, čo budem robiť v decembri? Musím sa rýchlo dať do poriadku.

Prestal som načas aj so silovým cvičením (činky), lebo ho podozrievam, že aj to ma psychicky vyčerpávalo. Aj Nedley vo svojej knižke, keď hovorí o doporučení pohybu pre pacientov, tak ním myslí kardiotréning, a nie silové cvičenie. Predovšetkým beh, plávanie alebo rýchlu chôdzu, prípadne dynamický šport.

Ďakujem za prečítanie. Držím Vám palce, kamaráti. Mám Vás rád a som vďačný, že ste. Nech sa Vám vo Vašich dňoch čo najviac darí.

matej

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 9 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 9 z 86 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 47 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: