Ako sa dnes máš? 11
Strana 65 z 86 • 1 ... 34 ... 64, 65, 66 ... 75 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 11
Bol som u doktorky a v pondelok idem zase, v pondelok požiadam o liečenie a pravdepodobne pojdem do pezinka.
Mam vás rád a, budem sa priebezne ozývať
Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tak ja a aripiprazol tak neviem neviem Tlmí ako diabol, ale treba povedať, že len nejaké 4 hodinky. Som hrdina, lebo som si neľahol a pozeral radšej na TV, či v kritických okamihoch vyberal sa vonku na prechádzku. Potom keď útlm opadol, tak sa cítil oveľa lepšie. Čiže menší oddych padol na úrodnú pôdu, takto dobre mi nebolo už veľmi dávno. Nálada je momentálne veľmi dobrá. Užívam si príjemné pocity veselosti. S aktivitami je to horšie, ale tak chodím už aspoň na spomenuté vychádzky. Cvičil som aj v posilovni. Chcel by som si dať ešte niečo šachové.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Hulk, držím palce, ísť v tomto Kocúrkove do nemocnice chce už odvahu
Ako sa mám? Pohodovo. Pár dní užívam AD a neviem, či zaberajú, alebo čo, ale psychicky je všetko okej. Glyčky sú vcelku fajn, akurát ma trápi hrozná únava, pospávam dosť aj cez deň. Videla by som to na jarnú únavu, ach jo. Tak teraz prežúvam mandarínku, treba vitamíny Z Hry o tróny som videla zatiaľ len prvú sériu, mám pár dní oddych a potom zas hor sa do toho. Okrem spánku a civenia do počítača toho síce moc nerobím, ale akosi mi to momentálne nevadí. Chystám jednu vec, potom niekam hodím link (ale cosplay to nebude )
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
je to asi týždeň, čo neberiem sertralín. Mám sa aj bez neho dobre. To som predpokladal. Ale viem, že bude aj horšie, možno o týždeň, či dva. Vyplýva to z mojej bipolarity, ktorú lekár neuznal. Tak vlastne by som sa mal tešiť, že nemám túto afektívnu poruchu, malo by to znamenať, že zlá nálada nebude taká intenzívna ako očakávam. Možno to tak bude. Treba veriť v dobré konce.
Neviem, či je to antipsychotikami, ale už si začínam zvykať na čudné veci, ktoré sa dejú okolo mňa, a neberiem ich vzťahovačne. Aj dnes sa stala jedna z tých divných udalostí. Niekto mi podržal otvorené dvere, kým som vbehol dovnútra. Na tom by nebolo nič čudné, ale vzápätí, ako som sa mu poďakoval, sa poklonil. Neviem, čo tým sledoval,a le neriešil som to. Kedysi by som bol presvedčený, že ma sleduje, ale to by na seba takým spôsobom neupozorňoval. Takže robil si zo mňa srandu. Nemám to rád. Pripadá mi to nedôstojné.
Dnes som na labáku z farmakognózie robil úlohu alkaloidy. Dokazoval som prítomnosť alkaloidov z Papaveris fructus maturus priamo Mayerovou a Dragendorffovou skúškou a nepriamo dokázaník kyseliny mekónovej. Ďalej metódou TLC porovnaním vzorky tinctura opii methanolica so štandardmi kodeín, tebaín, morfín, papaverín a noskapín(detekcia pod UV a s Dragendorffovým činidlom). Poslednou úlohou bolo stanovenie alkaloidov v tejto droge. Zrelá makovica obsahuje len málo alkaloidov a to morfínu konkrétne 0,26% v našom prípade.
Budúci týždeň je zápočet. Okrem toho v pondelok z farmakológie a utorok z farmchémie a to je na tento rok všetko z výučby. Potom, samozrejme, skúšky.
S prianím pekného víkendu, Jakub
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
A to som tam napísal ozaj všetko, čo som cez deň zjedol a vypil. Je to divné.
Spolubývajúci hneď zbadal, že si vypĺňam kalorické tabuľky, tak sa ma opýtal, či chcem schudnúť. Dosť nevhodná otázka, keďže mám BMI 16, dá sa už viac schudnúť? Asi by mi prospelo naopak pribratie hmotnosti. Lebo šestnástka je vraj podvýživa??? Tomu vôbec nerozumiem, keď jem dostatok.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Ako sa vlastne mám? Momentálne neviem na to odpovedať, keďže som utlmený viac ako je zdravé. Z tohto dôvodu nemôžem dať tu, že ako sa cítim. Doobedu som bol na väčší nákup s otcom, čas mi dobre zbehol. Rozhodol som sa, že aj keď som utlmený a zíva sa mi tak pôjdem do posilovne. Hoci v posilovni bol som aj včera, ale to aký tréning si dám je otázne. Neviem ako sa mi bude z očami angoraka cvičiť, ale bicyklovať snáď zvládnem.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
mrzí ma, že na teba aripiprazol takto účinkuje. Ja som bol strašne utlmený risperidónom, ten sa berie večer. A tak keď som ho zobral o 19:00, o 19:30 som už zaspával. Nedokázal som sa učiť.
Potom mi lieky zmenili na aripiprazol, ktorý sa berie ráno, keďže by mal byť nabudzujúci. Na mňa nepôsobí otupujúco. Skús ho možno brať pred spaním, aby si cez deň nebol unavený.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
V uplynulom týždni som sa mal prevažne dobre. "Zaváhania" v nálade, resp. nejaké výkyvy neboli príliš významné, ani dlhšie-trvajúce. Vždy išlo o reakciu na nejaký stresor, pričom žiaden ma v týchto dňoch nepotopil našťastie. V práci je veľa úloh, prerábame značnú časť predajne, takže aj ja mám "v skladníckej oblasti" množstvo agendy čo robiť. Aj preto som dnes šiel na 7 hodín cezčasovať, hoci je sobota. Sme v časovej tiesni ako kolektív, takže moja výpomoc nebola pravdepodobne zbytočná, chcem tomu veriť. Od 1. júna budem mať nový pracovný čas - od siedmej ráno do 15:30 poobede. Teda moja osmička sa posunie skôr do rannejších hodín. Uvidím, čo to prinesie a či to splní to, čo si od toho sľubuje vedenie. A ako si na to zvyknem. Má to aj výhody, iste. Ale neprekvapí nikoho, že otázne je to ranné každodenné skoré vstávanie. Teraz mi budík prvý raz zvoní okolo 6:45. No to už po novom budem musieť odchádzať z bytu. No čo už, uvidím, až to skúsim.
Včera som si privstal, že pôjdem na krv kvôli tým nedostatočným krvným doštičkám. Ale zrovna výnimočne v tento piatok ordinovali od deviatej, takže som sa nevybavil. Ja som tam prišiel o 7:30, a tak som sa otočil na opätku a šiel do práce. Aspoň som si nakúpil víkendový nákup potravín už ráno pred prácou, lebo som mal ešte dosť času.
Dnes po práci sprcha, potom som si uvaril lečo s vajíčkami a špekačkou + vrecúško ryže. Popritom som dal prať prvú várku. Z domácich prác som už stihol iba pozametanie a umytie riadov potom. Teraz trochu relaxujem a oddychujem. Večer bude asi o knihe alebo o hre, lebo neviem, či budem mať chuť dačo tvoriť na schizo.sk. V tento týždeň som tam rozrobil nejaké veci, tak by sa aj patrilo dotiahnuť vec do konca, no mám akúsi potrebu byť "mentálne vypnutý".
Známka za súčasné dni: 1-.
Ďakujem Vám za prečítanie. Prajem Vám, kamaráti, všetko dobré, držme sa!
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Strana 65 z 86 • 1 ... 34 ... 64, 65, 66 ... 75 ... 86