autizmus
autizmus
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Re: autizmus
Anonymný- Anonymný
navyse mam v pritomnosti snad kazdeho uzkost. takze ked sa spocita sucet uzkosti a autizmu, som odlud. aspon fungujem na chatovych portaloch, ako je toto skvele forum.
anonym- V.I.P. Silver
Lapaj napísal: ja pocitujem autizmus vyraznejsie posledneho pol roka. postupne som prerusil takmer vysetky kamaratstva a zistil som, ze mi nikto ani nejako moc nechyba . to je hrozne tvrdenie, ale je to tak.
pohoda, ja napriklad zastavam nazor, ze drvivu vacsinu ludi tvoria ******, hlavne v nasom meste...a nie som sam toho nazoru, poznam kopu ludi, co by sa najradsej prestahovala stadeto, keby mohla...ja som sa snazil o prerusenie vsetkych kontaktov hlavne pred svojou druhou hospitalizaciou, ciastocne pred prvou. pred tou druhou som napriklad dokonca vymazal vsetky kontakty, telefonne cisla z mobilu, okrem cisla jednej baby...vtedy som mal v sprave "dominuje pasivita, nezaujem o okolie"
momentalne sa pravidelne vidim len s dvomi kamosmi, s ktorymi sa pozname este z osemrocneho gymnazia...uvidime, ako to bude na tej dovolenke, lebo tam ideme styria a poznam len jedneho...akosi totiz nemam prilis zaujem o nadvazovanie novych kontaktov, bohato mi staci ako je to teraz...s jemnymi obavami si uvedomujem, ze ani ti dvaja kamarati by mi asi tiez ani velmi nechybali, ak by som ich nemal...
Lapaj napísal: navyse vobec nemam potrebu s niekym chodit alebo nieco podobne co k zivotu neoddelitelne patri. asi budem navzdy sam alebo sa este spamatam, neviem.
podobne je to aj u mna, vyskusal som si, ake to je, chodit s niekym, uz pocas choroby, s jednou babou, ktora bola odo mna o pomerne dost starsia, po case mi zacala prekazat, lebo by bola stale len u mna a tak...liezla mi neskor na nervy, skratka...takze nie, nemam potreby, bezna populacia tretinu zivota stravi v posteli a zvysne dve tretiny sa snazi niekoho do tej postele dostat....to sa mna netyka, s najvacsou pravdepodobnostou by som odmietol hocaku dievcinu, co by sa mi ako okato ponukala, mohol by som ju mat aj rad, ale nie, akosi nemam rad intimnosti...byt single je fajn...
Naposledy upravil Matej Skalík dňa Ne 15 august 2010 - 18:08, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : vulgarizmus)
Anonymný- Anonymný
Čo sa týka vzťahu, tak to som taký istý ako Vy, Lapaj a tomas. Ja som napríklad nikdy nemal vzťah, nikdy som to ani nevyskúšal v žiadnej rovine, som single, bol som single a zrejme budem do smrti single, lebo jednoducho o to nejak nemám záujem. Mňa proste neláka sa zaviazať dievčine a mať vždycky takú náladu, aby som ju mal rád a bol k nej zdvorilý (alebo vzťahy fungujú ináč, ja ani neviem). Ale to je jedno. Proste som panic, je mi to fuk. Nemal som vzťah ani pomer, je mi to fuk. Budem navždy slobodný? Je mi to fuk.
Samozrejme, bojím sa, že keď odídu na večnosť rodičia, že zostanem sám nadosmrti, čo nie je vôbec dobré, ale neviem si poradiť, keď jednoducho si neviem ani vzťah predstaviť. Som nejaký asexuálny asi, alebo čo. Žeby to bolo tým naším sklonom k autizmu, priatelia? Hm. Každopádne to za nejaký vážny problém aj tak u seba nepovažujem...
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
presne toto iste trapi mna, len nie vo vztahu k rodicom ale tak celkovo, ze by som ostal uplne sam. mne to pride akoby som vobec nezil. neviem si predstavit, ze by na mna nikto nemyslel, ze by som nikomu nechybal, ze by ma tu proste nikto a nic nedrzalo. toho sa bojim. je to hrozostrasny pocit, ked si clovek uvedomi, ze vlastne neexistuje pre nikoho len pre seba. brrrrrr.
anonym- V.I.P. Silver
Co sa tyka autizmu,mam ho napisany v spravach od psychiatra,a najviac sa u mna prejavuje pri recidive choroby.
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
Ja som taky rovnaky, rano sa zobudim, zapnem pocitac skor ako vykonam zakladnu hygienu, spravim si kavu, stvrdnem pred monitorom na par hodin, robim pri nom skoro vsetko, hram sachy na internete, obcas citam, obcas si pustim nejaku hru...citam vsak castejsie v posteli, v polohe lezmo, kedze z monitora je to dost neprakticke...Neviem, co by som robil, keby neexistoval internet. Asi by som sa viac venoval kniham, ktore teraz trosku uz flakam, uz to nie je ako pred par rokmi...Faktom je, ze na knihy prilis nemam peniaze a citat stare tituly z kniznice ma prilis nebavi...Hry uz prilis na pocitaci nehram, uz ma to tak nebavi, snad teraz len Starcraft 2, co je pokracovanie hry, ktoru som hraval dlhe roky sutazne...akosi tak...von idem len obcas s tymi kamosmi na kolu, nedavno sme chodili este casto na pizzu, no s tym som skoncoval, od nej veru neschudnem.
Kedysi som chodieval na sach, no posledne roky vobec, tento rok zacinam s tym zase, bol som na dvoch z poslednych piatich treningov...nie je to vela, ale aspon nieco, pravdou je, ze lepsie sa mi trenuje hrou po internete...3-5.9. idem na turnaj do Nitry a 11-12.9. do Modry. Uvazoval som este nad BB, no ta to je 17-19.9. a musel by som si zaplatit ubytovanie na ten cas, kedze nemam rozumne spoje na ranne kola tam a z vecernych kol domov. Takze pojdem len na prve dva spominane...budu to moje prve sutazne hry po tusim 6 rokoch...
Nejak tak, Lapaj. Chcel by som sa zamestnat, nejaku dlhodobu brigadu, aj ked nemozem velmi vymyslat, lebo do vela jobov ma nezoberu. Tak asi len nieco podradne vo fabrike, cez agenturu, na brigadu, tak, aby som siel svojmu lekarovi po potvrdenie o tom, ze som schopny vykonavat pracu, nie firemnemu, ktoremu treba ist s kartou. Moja obvodna je celkom fajn, ta by ma isto podporila v hladani prace...teraz sa mi uz ani oci pri Seroquele neprevracaju, takze fajn...
No, pisem o tom, ze nemusim moc spolocnost ani kamaratov, no idem sa teraz obliekat, ideme na kofolu, za 20 minut mame stretko...Pravdupovediac, nejak sa mi ani nechce, ale to vies, Lapaj, udrzovanie vztahov
Anonymný- Anonymný
Je pravda, že autizmu v kombinácii s depresiou sa obávam vo svojom ochorení najviac. Lebo len vtedy sa nedokážem vôbec ovládnuť a zvládať svoje sociálne úlohy syna, brata a najmä študenta. Bojím sa toho veľmi, lebo sa to stáva v prípade veľkého stresu alebo úzkosti, a škola je na takéto podnety bohatá. Preto sa bojím, ako dopadnem teraz v nadchádzajúcom štátnicovom bakalárskom ročníku. Bludy ma netrápia, halucinácie ani nemávam, ale keď príde autizmus, tak nastane v mojom živote koniec sveta...
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)