Ako sa dnes máš? 2
Strana 58 z 84 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 71 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
U veľkého množstva schizofrenikov zistili pri pitve nedostatok glutationu v mozgu. Údajne sa má glutation v budúcnosti stať súčasťou psychiatrickej liečby, čo by mohlo byť dosť reálne, pretože ak sa jedná o genetický defekt tvorby glutationu, tak by ho bolo treba doplňať celý život rovnako ako inzulín, čo by bol celkom dobrý biznis pre farrmaceutické korporácie.
Dnes som si dal glutation v prekurzorovej verzii NAC, glycín, glutamin a prihodil som aj stovku alfa lipoovej kyseliny na podporu tvorby. Vždy mám hrôzu, čo to so mnou spraví, pretože keď to spustí detox usadených kovov, tak to je peklo.
Inak celý mesiac čo som bral B3 a B komplex som cítil silné ťahačky v mozgu. Podobné ako pri detoxikátoroch, len ešte silnejšie. Teraz už ich necítim.
Ivan- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 211
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 13.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
matej, prikladas prilis velku dolezitost svojej osobe. je zbytocne riesit, ci doktorka ktora sa na teba vykricala (ostatne, ktovie ako to vlastne bolo lebo tvoja interpretacia moze byt skreslena, mohla pouzit len ton hlasu ktory sa ti ktovieako nepacil a vzal si to ako osobny utok), ci mala vtedy nejake osobne problemy alebo nejakeho pacienta ktory ju rozculil pred tebou. je dost mozne, a asi aj najviac realite sa priblizujuce, ze si ju jednoducho nastval. co nie je ziadne umenie, nasrat doktora (alebo kohokolvek komu sa zdoverujeme)- poznam z vlastnej skusenosti. a povedz, pacilo by sa ti keby k tebe bola doktorka neuprimna? cize- nahneval by si ju a ona by ti s americkym usmevom na tvari povedala nieco velmi mile? mne by sa to nepacilo..postrehla by som tu neuprimnost (a urcite aj ty) a toto by ma mrzelo viac nez keby na mna dakto zvysil hlas. pravdepodobne si si to "zasluzil" ...co neber prosim ta ako vycitku alebo dovod obvinovat sa. je uplne normalne ze niekoho nastves, stane sa ze aj teba ludia nahnevaju nie? preco sa teba takto dotkne ked na teba doktorka nakrici, ked ty- ako vravis- nadavas ludom na chatoch? aby si to nepochopil zle, nechcem ta kritizovat, len chcem povedat ze vo vztahu lekar- pacient je velmi dolezita uprimnost a autentickost a preto by si doktorke nemal zazlievat ze prejavila emocie, naopak, moze to znamenat jednoducho to, ze jej na tebe zalezi... co je dobre, nie?
robo- chapem pocity ohladom ohovarania inymi osobami.. odhliadnuc od toho ci si to namyslas alebo je to realne.. (aj ked je velmi pravdepodobne, ze si to len namyslas, nie je v tom ziaden rozdiel pretoze je to tvoja PSYCHICKA REALITA).. bola by som rada keby si mi odpovedal, alebo sa aspon zamyslel, nad tym- preco ti to vadi, ze sa o tebe ludia rozpravaju? co konkretne ti na tom vadi? co by sa stalo, keby si zrazu zistil, ze ta nikto neohovara, ze si ludom lahostajny, resp. ze o teba neprejavuju zvyseny zaujem? asi chapes kam mierim ale aj tak.
inak matej, som velmi rada ze si zacal chodit na psychoterapiu. sam vidis, ze to pomaha
filipka- suhlasim so vsetkymi prispevkami ktore si napisala za ten posledny mesiac ci kolko, co som tu nebola, tykajuce sa vitaminov aj ineho.
o pripadoch kedy boli "psychotici" vylieceny rybym olejom a podobnymi zaujimavymi preparatmi, si myslim svoje... preto aj tie uvodzovky. ostatne... schizofrenia urcite nema jedinu pricinu, su aj pacienti ktori maju len jednu psychoticku epizodu za cely zivot (ale su to este stale schizofrenici??)..a taki mozu byt vylieceni za rok s pomocou rybieho tuku/vitaminov/cisto psychoterapie/cohokolvek... alebo s pomocou liekov tiez za rok, alebo aj za pol roka, ktovie.. a este jedna vec mi napadla.. k tej liecbe absolutnou hladovkou, ja si myslim ze pri striktnom dodrziavani metody sa nou moze vyliecit uplne kazdy pacient za *** dni (za *** doplnit dobu ktoru je telo schopne vydrzat bez prijmu potravy)
lapaj, je super ze citas a co take? ja som pri zeldoxe tiez nemohla vobec citat. precitala som vetu a nevedela som o com bola. tiez som mala pocit ze sa mi strasne zhorsila pamat ked som brala zeldox, ale ci to bolo liekmi alebo mojim vtedajsim stavom, to sa asi neda posudit.
Laura, no a ako teda s tvojim druhom (kdesi v davnejsom prispevku si pisala ze sa s nim rozchadzas..)?
no a aby som len do vas nerypala, poviem aj o sebe.. nepisala som sem kvoli tomu ze som absolutne nemala na to cas. najprv som mala tie statnice (ktore som robila na dvakrat- jednu polovicu v juni druhu v auguste) a potom som mala ine povinnosti.. teraz mam uz "len" skolu takze mam znova trochu casu hliviet pred monitorom ...a mam si hladat psychologa ale psychiater mi povedal ze nevie ci je v mojom meste nejaky taky ktory by ma zvladol juch!
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
budem informovat o priebehu zlepsenia ochorenia.
Drzte palce.
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
"Ako by sa malo dieťa brániť?
Nemalo by sa dať vyprovokovať ani vystrašiť aj keby boli útočníci viacerý. Dieťa by im malo povedať aby mu dali pokoj, aby sa doňho nestarali. Ak by sa aj po týchto slovách naďalej vyskytovali príznaky šikany, nikdy by nemala ísť obeť okolo agresorov sama a už vôbec nie na miestach kde sa ľudia často nepohybujú. Dieťa by sa malo pre istotu pridávať k skupinkám ľudí a aj k tým ktorých nepozná, len aby nebolo samé. Najhlavnejšie však je, aby sa s týmto problémom dieťa zdôverilo rodičom alebo inej dôveryhodnej dospelej osobe.
"
Tak som sa aj správal, pokojne som šikanujúcim spolužiakom vysvetľoval, aby mi dali pokoj a nestarali sa do mňa, ale nezaberalo to. Oznámil som to aj triednej učiteľke, výchovnej poradkyni a situáciu nezvládli, akoby vôbec nevedeli reagovať v podobných situáciách. Mala by existovať osveta pre učiteľov a povinné semináre pre výchovných poradcov a triednych učiteľov ako reagovať, presný manuál ako je to na tej stránke. Teraz to už možno aj tak beží, ale keď som bol ja žiakom tak nie.
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Hardcore šikana nie je o verbálnom ponižovaní ale o systematickom fyzickom napádaní. V prípade rozvinutej šikany je už len málo možností jej eliminácie. Obrana proti takejto agresii je v prvom rade práve na (potenciálnom) šikanovanom. Dôležité je dať pocítiť šikanom, že obeť sa ľahko nedá šikanovať, že sa bude brániť. Vhodné si nájsť priateľov, ktorý napomáhajú efektnej obrane. Najhoršie čo môže šikanovaný urobiť je trpieť ataky a spoliehať sa na skutočnosť, že to všetko prestane. Keď už je toho príliš obráti sa možno na autority, ale to môže byť šikanovateľom aj celý kolektív. Následne je to nepomer vo výpovediach, keď časti kolektívu je to prakticky jedno, a druhá časť - aktívny šikanovatelia uvádzajú pragmatické dôvody a otočia vinu "za všetko" na šikanovaného. Riešenia rozvinutej šikany sú veľmi ťažké. V tvojom prípade to "vyriešili" odčlenením Ťa od kolektívu individuálnym štúdiom. Následky šikany môžu byť skutočne alarmujúce.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
To máš pravdu, raz sme spravili celotriednu konfrontáciu, tí čo ma nešikanovali boli radšej ticho, nikto sa ma nezastal, zato ostatní sa začali vyhovárať rôznymi nezmyslami a dávali mne za vinu, že ja som na príčine a bol som voči ním sám a oni 6-7 do mňa.
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
To čo mi teraz intenzívne zabralo na parazity je Clarkovej trojkombinácia, ktorá postihuje všetky tri vývojové formy parazitov. V prírodnej medicíne je to najuznávanejšie antiparazitikum.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
mas pocit ze mas v tele nevhodne veci a tie musia prec lebo ti sposobuju psychicke problemy?
a ked uz sme pri antiparazitikach, ked pises ze clarkovej kombinacia postihuje vsetky tri vyvojove stadia parazitov, ktore parazity konkretne mas na mysli? lebo tych je teda dost, aspon co ja viem, a nie je jeden liek na vsetky.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 58 z 84 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 71 ... 84
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6