Ako sa dnes máš? 2
Strana 5 z 84 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 44 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
a ake tam mate procedury? tak si teda uzivaj ked je tam dobre
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Narobila som na sídlisku,kde naši bývajú reči.S bývalým priateľom som preberala súčastného,tak sa bojím,čo z toho bude.
Igor,ja som bola tretí krát v nemocnici,keď na mňa vyrukovala tzv.závodná lekárka,že si mám vybaviť ID,lebo nemám nárok na podporu ÚP.
Naši sa toho hneď chytili,ako keby to bolo fanj.Mama išla za psychiatričkou v nemocnici,kde som bola pred tým hospitalizovaná a tá jej že vraj povedala,že mám za sebou sedem hospitalizácií a to je jednoznačne na ID.Ja však viem,že boli len tri hospitalizácie. Zo mňa nikto blbaca robiť nebude.Preto si myslím,že ktovie kto zasahoval do mojej liečby,nech to znie akokoľvek paranoidne.Ja viem,niekomu sa nezdá,že by som nechcela dochodok,keď mi ho ponúkajú.Ja som mala však dosť kvalitné vzdelanie na to,aby som živorila na ID.Aj veľa mojich bývalých spolužakov to dotiahlo dosť vysoko.Po štyroch rokoch vďaka primárovi mi dochodok zobrali a ja som ďaľšie štyri roky robila prácu,čo ma bavila.No zosypala som sa, a potom som dostala ID znova.Bol však vyšší než prvýkrát a aj kvoli mojim iným diagnózam sa mu teraz už nebránim.Vie to však o mňe veľa ľudí, a niekedy ma podpichnú,že to ide z ich daní,dokonca aj súčastný partner pár krát naznačil,že mám ID preto,že som bola lenivá.Tým ma vie úplne zložiť,keď si spomeniem,ako strašne som nadávala rodičom,že som invalid.Nebolo to vždy tak,že popri ID možeš neobmedzene robiť.No ani dnes to nie je také ružové,ako sa to v médiach rozpráva s tou prácou popri ID.Prajem Vám všetkým,čo chcete pracovať,aby Vám to bolo umožnené.
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja mám dokopy napríklad 6 hospitalizácií. Moja mama má síce len 2 hospitalízácie, ale okrem psychickej dg. má aj nepsychické, obvodná lekárka nesúhlasila s tým, aby sa po dlhodobej maródke vrátila do práce, nesúhlasila s tým ani psychiatrička, obidve už vedeli, že nie je objektívne sústavne pracovať aj ja sám na nej vidím, že sa zmenila a práca teraz by pre ňu predstavovala obrovskú záťaž, cez to všetko jej priznali len čiastočný dôchodok s tým, že pracovať na toho času súčasnom mieste môže pracovať naďalej, keď išla po roku na preverenie, nechali ju na čiastočnom dôchodku, pritom má už viac ako 50. rokov, tak jej to mohli naozaj zvýšiť. Ja som sa po ukončení učňovky zaevidoval na úrade práce a ďalej externe študoval na maturitu, v tom čase som bol na výberovom konaní za čašníka v jednom bare, ktorý je otvorený od 16:00 do 3:00 hodiny, keď som však povedal zamestnávateľovi, že študiujem, nebol ochotný ma uvoľňovať na štúdium, ktoré som mal dva krát v týždni práve v popoludňajších hodinách, musím však uznať, že som bol aj rád, lebo som na tom psychicky nebol dobre a nezvládal by som aj štúdium aj prácu. Keď som zmaturoval a psychicky sami polepšilo , nebolo zase práce, všetci chceli prax min. 3 roky, dokonca ani maturita nezávažila, tak som sa zamestnal na absolventskej praxi a po dosiahnutí veku 25 rokov zase na aktivačných prácach, v 26 rokoch som však ochorel na psychozu, spúšťačom bolo vieš čo, a odvtedy som sa poriadne dokopy nedal, v 27 mi priznali dôchodok, aj objektívne som už nebol schopný ani tých aktivačných prác, ktoré som do uznania inv. dôchodku ledva zvládal a úplne som v nich prestal vidieť zmysel, ani zamestnávatelia na to neprihliadali. Aktivačné práce sú skutočne určené tým, čo už sú pre zamestnávateľov "odpísaný" z rôznych dôvodov.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 5 z 84 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 44 ... 84
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6