Ako sa dnes máš? 2
Strana 22 z 84 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 53 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
Popoluška určite si urob vodičák. Ja si to bez neho neviem predstaviť. ked chcem niekde ísť niesom viazaná na autobus, sadnem a idem. Vlastne autobusom som už nešla pár rokov, iba autom. Myslím, že psychicky ťa to posilní.
ahojka1- Nový člen
- Počet príspevkov : 25
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.06.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
uz od piatku sa chystam zavolat kamoske ci nejdeme von, tiez ma psa, chcela som ist niekam do lesa. nuz, dajak som sa k tomu nedostala... a teraz cele prazdniny bude mama doma cele dni, je ucitelka v lete ma volno, asi ma porazi...
potrebujem plakat...mam kopu neodsmutenych veci, potrebujem vela a dlho plakat ale neda sa..
je to cele na hovno, vlastne- to len ja som na hovno. za vsetko si mozem sama. neznasam sebalutost ale nie som taka silna aby som jej neprepadala. neviem ako sa mam zbavit toho zufalstva vo vnutri. nicim to nejde odstranit. ani samovrazda nie je resenie lebo sa narodim znova a bude to este horsie, ovela horsie... nedesi ma smrt, desi ma ZIVOT
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Nebojím sa injekcie, bojím sa celkovo ísť tam...
ahojka1- Nový člen
- Počet príspevkov : 25
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.06.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
a coho sa bojis? co v tom "ist tam" je take desive?
popoluska, ja som sa isty cas bala jazdit. a to som uz mala vodicak. nejazdila som, mala som z toho strach.. a potom som mala hyposku tak som zasa jazdila hore-dole a co najrychlejsie, potom zas nic.. a jedneho dna som proste sadla do auta a isla som. a zatial ma to drzi, bavi ma to, mam priestor rozmyslat.. aj v autobuse mozem rozmyslat, ale tam je okrem mna vela ludi a to ja neznasam, velky pocet ludi na malom priestore. v aute som sama, resp. so psami. ked mam ich, jazdim zodpovednejsie, nechcem ich zabit.. a tiez, nemozem premyslat tak ze sa odtrhnem od reality lebo musim sledovat cestu, takze je to aj taka terapia, resp. relaxacne cvicenie.. len keby ten benzin nebol taky drahy :/
inak, k tomu placu a celkovo k smutku.. u mna je problem ze som v izolacii, aj keby som chcela nadviazat kontakt tak nemam s kym a aj keby som mala s kym, tak nemozem.. pri najjemnejsom naznaku hroziacej blizkosti zdrham... a sama sa nemam o koho opriet, o samu seba sa opriet nemozem lebo som nalomena. a najhorsie, (alebo skor.. najbolestnejsie?) je to, ze VIEM ze to nikdy nebude inak.. cely cas ako budem zit, budem nestastna. jasne ze nie v jednom kuse, smutok sa prejavuje vo vlnach, ale prevazujuci pocit je zufalstvo, beznadej.. viem ze to tak bude, navzdy. viem to uz dlho. aj keby som sa z celych sil snazila na tom nieco zmenit, nepodari sa mi to. nie je mi dovolene byt stastna. nie je mi dovolene mat moznost byt stastna. ale mozem si za to sama, to viem tiez..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Anonymný- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Akurát som došiel z Bratislavy od svojej psychiatričky a okrem toho, že som dostal včeličku Risperdal Consty, som ju podrobne oboznámil s aktualitami z môjho prežívania. Usúdila, že ma tie antidepresíva Escitil vlastne dosť prehnane nakopli a rozlietali sa mi myšlienky. Zvýšila sa úzkostlivosť a nervozita. Ale všetko pri zachovaní veľmi dobrej nálady.
Potvrdila mi tiež, že tie moje agresívne podráždené stavy sa naozaj volajú rezonantné expanzívne nálady, ktoré súvisia s chorobou a môžu byť výrazom agitovanej depresie. Predpísala mi zatiaľ na ne Prothazin a Rispen s tým, že Escitil znížila. Dám si vždy jednu 25mg tabletku Prothazinu, keď mi bude veľmi zle a budem nielenže depresívny, ale aj agitovaný a podráždený. To by mi vraj malo pomôcť sa upokojiť, alebo ma to minimálne aspoň uspí, lebo Prothazin si rovnako budem dávať aj večer pred spaním, aby som nezaspával dve-tri hodiny, ale normálne do polhodiny.
Ani som nemal ten Rispen dlho vysadený. Zase ho v dávke 1 mg na večer mám brať. Bude to tak lepšie aj podľa doktorky, aj podľa mňa.
Escitil sme prehnali, tak už budem brať len 10 mg ráno a 5 mg na obed, prípadne na obed môžem aj úplne vynechať. Závisí to od toho, ako sa mi stabilizujú rezonantné expanzívne nálady. Ohľadom včeličky a Orfirilu a Rivotrilu sa nič nezmenilo.
Tak dúfam, že sa mi niektoré veci takto dotiahnu a polepšia.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
popoluska napísal:Matej,pekne si to vymyslel,vsetka cest
Ďakujem, popoluška. Ešte potrvá asi 2 týždne, kým sa všetky katalógy googlu a iných vyhľadávačov aktualizujú, takže po tejto dobe by sa sem mali ľahko dostať aj schizofrenici, schizotypáci a bipolárni, ktorí majú záujem o diskusiu alebo si diskusiu čítať. Teším sa na to.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 22 z 84 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 53 ... 84
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6