Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 2

Strana 13 z 84 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 48 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 2 - Stránka 13 Empty Re: Ako sa dnes máš? 2

Odoslať  Robo Ut 1 jún 2010 - 18:58

Ahojte kamaráti. Som taký šťastný, zmaturoval som na dve dvojky a dve trojky. Z môjho strašiaka-z angliny mám na vysvedčení dve štvorky, ale na maturitnom vysvedčení mám z angliny dvojku. Huráááááááááááá! study flower zo sloviny trojku, z účtovníctva dvojku a z ekonomiky trojku. Všetky otázky mi sadli-na účtovníctvo som mal šťastnú ruku, ale slovenčina mi veľmi nešla, ale nakoniec sa mi ju podarilo zrobiť na trojku, ale nie som s tým spokojny, patrila by mi podľa mňa dvojka, ale to nevadí, hlavná vec, že som zmaturoval. Majte sa krásne, Robo.
Robo
Robo
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 236
Reputácia Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Anonymný St 2 jún 2010 - 15:43

gratulujem, Robo...ja som bol dnes u svojej doktorky, predpisala mi lieky na dva mesiace, takze fajn. Bol som aj na pohrebe pred chvilkou, spoluziakovi zo strednej skoly zomrel otec...A stade som sa vybral do lekarne, kde som beznadejne zalubeny do jednej mladej farmaceutky tam, ma to hacik, totiz, vie, ake lieky uzivam lol!
Anonymous
Anonymný
Anonymný

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor St 2 jún 2010 - 16:13

Tomáš, myslím si, že ľudia z lekárskeho prostredia, lekári a sestričky, ale aj farmaceuti majú väčšie pochopenie pre psychiatrických pacientov.
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 147
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska St 2 jún 2010 - 16:59

Aj ja sa Robo pripajam ku gratulantom. lol!
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 455
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka St 2 jún 2010 - 17:28

veru gratulujem aj ja flower dancing cool
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anka Št 3 jún 2010 - 0:36

Ahojte vsetci. Som Anka a mam za manzela cloveka, ktory v devatnastich absolvoval ochorenie F25. Bol mesiac hospitalizovany v Pezinku a asi rok bral lieky. Teraz ma nieco cez tridsat, som takmer styri roky s nim vydata a mame dve krasne deticky - 2 a 3 roky. Musim napisat, ze sme zili dost hekticky zivot stale. Bol skoro stale v robote, ja s deckami na MD a popritom firma prvy rok a pol manzelstva. Nejako sme zabiil nas vztah. Je to pravda. Ale zdalo sa mi to normalne. Strasne vela mladych rodin takto funguje. A pre rodinu treba nieco obetovat. A on mi vzdy tvrdil, ze chce mat velku rodinu. O ochoreni mi pred svadbou povedal, ale povedal, ze je to uzavreta vec.
No a stala sa taka nemila vec - asi pred troma mesiacmi mi povedal, ze lubi inu zenu. Ze dovtedy zil v apatii a pri nej citi naplnenie. Dovtedy dost zanedbaval staranie sa o deti, teraz pride sice nie kazdy vecer domov, ale ked sa stara, tak naozaj aktivne. A vraj uz neciti apatiu, ked ma prist domov k detom.
Ste tu ludia, ktori doverne poznate toto ochorenie. Myslite si, ze by mohlo toto spravanie byt nasledkom noveho ataku choroby? Bola som uz aj za psychiatrickami a tie mi povedali, ze nie. Jedna, ze je to nemoralne a ak je to nasledok choroby, jedine v tom, ze schizofrenni pacienti maju ochudobnene city a ked sa zamiluju, maju pocit citoveho naplnenia. Druha mi povedala, ze ak by opat nastupovala choroba, tak si nelogicke spravanie vsimnu aj ini ludia.
Napiste mi, prosim, Vas nazor, pomoze mi to zorientovat sa. Chcem vediet, ci si mam najst ineho zivotneho partnera alebo sa ho pokusit dotiahnut k psychiatrovi. Ked som sa ho naposledy pytala, tak nemal zaujem sa ist vysetrit.
Vopred dakujem za Vase nazory.
Anka
Anka
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 3
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 02.06.2010

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor Št 3 jún 2010 - 14:57

Ahoj Anka, psychotické ochorenia ako F25 alebo F20, zvyčajne bývajú chronické ochorenia, teda, že ataky sa vracajú po čase, ale v niektorých prípadoch môže mať takto chorý človek len jeden atak a potom je už vyliečený. Rozhodne by si ho mala dotiahnuť k psychiatrovi, je to predsa len odborník.
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 147
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anonymný Št 3 jún 2010 - 15:10

prislo by mi komicke snazit sa dotiahnut psychiatrovi niekoho, kto by mi povedal, ze ma viac nelubi, ze sa zalubil do niekoho ineho...
Anonymous
Anonymný
Anonymný

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Št 3 jún 2010 - 16:56

Mne sa to nezda ako choroba. Jednoducho ste spadli do stereotypu, odkial ho vytrhla ina zena. To sa stava. Spravne to z jeho strany nie je, ale treba sa na to pozriet aj tak, co ho k tomu priviedlo. Preco si nasiel inu zenu.
A na to ti skor odpovie dobry psycholog, nie psychiater. Tabletka na tento problem neexistuje.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ahojka1 Št 3 jún 2010 - 17:35

Ahojte, to som ja stará ahojka, len som sa musela znova zaregistrovať. Dlho som tu nebola. Akosi som zostala zranená jednou osobou, ale dúfam, že už je to za mnou, a že som s tým už ako tak vyrovnaná, že sa tu už s ničím taký nestretnem. Nechcem byť konkrétna. Budem sa tu snažiť chodiť častejšie, aspon do času kým sa nebudeme sťahovať.
Kúpili sme si starší domček s mamou v jednej dedinke, tu blízko mesta, 7 km, tak sa budeme sťahovať, no najprv ho musíme trocha zrekonštruovať, povymienať okná, povymienať podlahy, urobiť stierky, novú kúpelnu, kuchyňu. Ale už sa teším, ja rada robím také veci. Len dúfam, že to budem dobre znášať všetko, hlavne to presťahovanie. Ja som nikdy nežila na dedine, akurát tak prázdniny u babky. Takže tak...
Budem sa snažiť viac zapájať do diskusii...
ahojka1
ahojka1
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 25
Dátum registrácie : 03.06.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ahojka1 Št 3 jún 2010 - 17:39

Ahoj Anka je to tak ako hovorí filipka. Určite to nie je následkom choroby. Ak by to bola choroba všimlo by si to aj okolie ako ti hovorila psychiatrička.
ahojka1
ahojka1
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ahojka1 Št 3 jún 2010 - 17:52

Matej ak môžeš vyhoď z kontaktov ahojku, aby som tu nebola dvákrat.
ahojka1
ahojka1
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0