Ako sa dnes máš? 2
Strana 11 z 84 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 47 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
Ináč pripadám si ako matkA Tereza,jedna známa zo psychiatrie mi volá,že ju chce syn vyhodiť z bytu,ďaľšia má u rodičov doma na krku alkoholika,s ktorým sa zoznámila na psychiatrii,ale nie je schopný ani robiť,ani vybaviť si ID,pritom sa chce s pijmom 1800Sk nasťahovať k jej rodičom dochodcom a tieto kvázi kámoškyx ma zaťahujú do ich problémov.Ľudia,vyriešte si svoje problémy,dokiaľ ste madí,lebo nebude vždy mamička a otecko a aj keby ešte žili dlho,čo prajem nám všetkým,nebudú mať toľko fyzikých a psychických síl sa o nás starať.Nemyslím nikoho konkrétne,nech si každý z toho vyberie,čo sa jeho týka.
A čo je so Slnečnicou,to je tak inteligentná baba,bola by jej škoda,ozýva sa len sporadicky,zaujímalo by ma,či nemá náhodou momentálne tiež problémy s alkoholom,takisto Lapaj.Dnešná debata s lekárkou ma presvedčila o tom,že keď sa nezbavím alkoholu pojde to len dole kopcom.Ja pijem len pivo.Mama volala s mojim druhom,aby nekopoval domov tvrdý alkohol a on to zatiaľ dodržal.Samozrejme,ani pivo by som piť nemala,lebo čím budem staršia tým to bude s mojim zdravím,hlavne s mozgom horšie.Myslím,že doktorkyne slová ma dosť vyplašili.Dúfam,že to s tým pivom zvládnem,ako už veľa krát,čo som prestala.Držím vám všetkým palce,aj Tebe Robo na tie maturity.
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
takze teraz sa musim ucit na statnice...... fuj. dufam ze to nejako zvladnem... tiez beriem xanax, doktor mi povedal ze po statniciach sa s nim budem musiet rozlucit, no.. tak dufam ze potom ho ani nebudem potrebovat..
brala som rispen, nerobil mi dobre.. tak som znova na 600mg seroquel, znova som pribrala uz ani neviem kolko, ale mozem si za to sama lebo sa dost prezieram a to hlavne v noci, cez den nejem skoro nic a potom v noci ked som aj celu noc hore, som samozrejme hladna tak zeriem pred komisiu sa asi dogulam... aaaa je mi to aj jedno..hlavne nech to cele mam uz za sebou.
adoptovala som si psika z utulku, takze teraz mam dvoch presnejsie, dve fenky. o zabavu postarane salia sa jak dve opice. len ta prva, stale ma vonku taku uzkost ze zalezie do krikov ako moze, sedi tam a trasie sa a neviem jej pomoct, do kelu
robo, tebe drzim prsty, urcite maturitu zvladnes, neboj... ja viem, na liekoch sa tazko uci, ale nie je to take strasne s tou maturitou, myslim objem uciva. a je dolezite, hlavne to, aby si z toho vysiel zdravy. to je jedno ake znamky dostanes.
a matej, ty teraz tiez statnicujes, ci ako?
laura, tebe drzim palce v nepiti... daj si radsej nejaky caj, najlepsie su sypane, a maju rozne ucinky, povzbudzujuce, ukludnujuce... je to v podstate aj aromaterapia, lebo krasne vonaju... je ale tazke nepit, pokial pije druh. mal by aj on prestat... ale tak, no.. odhliadnuc od toho ci prestane ci nie, ty to robis pre seba, nie pre neho ani pre rodicov... tak sa snaz, ono to pojde, vsetko sa da...
ja nemam na svete ziadnu radost, keby som nemala mojich psikov. ale kvoli nim to tu musim zvladat... (ale mam aj niekoho kto by sa mi o ne postaral keby som to nezvladala). dufam ze po statniciach si nepojdem opat polezat, kamoska hovori ze to bolo zatial najneprijemnejsie zivotne obdobie akym presla, ja az na ten seroquel ktory ma kus oblbuje, mam lieky dobre, tak by som to mala zvladnut... prinajhorsom zastrelim komisiu , vyhovorim sa ze som bola momentalne nepricetna
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
slnecnica napísal:a matej, ty teraz tiez statnicujes, ci ako?
Kdeže, slnečnica
Ja som mal na jeseň 2009 relaps a v januári 2010 som sa dostal zase do nemocnice. Preto som musel už po tretí raz prerušiť štúdium a zatiaľ čo už teraz by som mal sa stať magistrom, ja ešte len v septembri nastúpim do tretieho bakalárskeho štátnicového ročníka. Takže mám prerušené do septembra a som doma. Takpovediac sa rehabilitujem a chodím na terapiu.
Ale máš pravdu, že keby som ani raz neprerušil, tak by som teraz štátnicoval Mgr.
A tiež keby som neprerušil tento akademický rok, teraz by som štátnicoval aspoň Bc.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Proste mi to nemyslí. Keď čítam do školy materiály, nechápem súvislosti, nedochádzajú mi asociácie, neviem si vytvoriť názor a nepamätám si obsah. Moje IQ zaiste kleslo na púhu stovku alebo 90 až 95. Moja schopnosť koncentrácie je divoko narušená. Z toho neobviňujem priamo risperidon - viem, že aj choroba to hlavne robí, ale pri iných AP som nemal také ťažkosti s kognitívnym výkonom. Som proste hlúpy.
Viete, študujem náročný intelektuálny odbor, kde sa kladie dôraz na intelektové a kognitívne zručnosti. Trebárs i tá kreativita a schopnosť vytvoriť si názor je neuveriteľne dôležitá vec. Preto mám dôvod sa cítiť málocenný a je mi ľúto, že sa asi nikdy neuplatním a neviem, či vôbec doštudujem.
A risperidon nemôžem len tak vymeniť, lebo som na injekciách Risperdal Consta, ktoré sa užívajú dlhodobo. Nastavili mi ich v nemocnici a lekárka mi ich len-tak skoro po hospitalizácii rušiť nebude. Najmä ak tak skvelo zaberajú na pozitívne príznaky a držia ma v kvalitnom stave.
Neviete o nejakom možnom riešení? Niečo čo zvyšuje IQ? Nejaké lacnejšie a v lekárni bez receptu dostupné nootropikum? Alebo dačo. Už som rozmýšľal aj o zapredaní duše diablovi, len aby som bol inteligentný a kreatívny, čo je pri mojom odbore tak dôležité. Ale viera mi to nedovolí, tak musím ísť inou cestou. Užívam každý deň aspoň Koenzým Q10 a Lecitín 1200 mg.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Igor napísal:Nerozumiem tomu cudziemu výrazu" kognitívne zručnosti", čo to znamená v laickej reči?
To je pleonazmus, čiže zbytočné hromadenie slov rovnakého významu. "Intelektové a kognitívne zručnosti" ---- kognitívny je to isté ako intelektový... synonymá
Pleonazmy používajú ľudia, ktorí chcú šíriť dojem, že majú bohatšiu slovnú zásobu a teda akože aj inteligenciu (typický pleonazmus je "je to nemorálne a neetické" ). Čiže pleonazmy využívajú ľudia ako ja, ktorý som dosť hlúpy.
Prepáč, pokúsim sa to nezopakovať.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Píšem preto,že ten Xanax mi vobec nesadol,bola som včera ako neriadená strela.Dnes som si namiesto neho dala Rivotril a je to lepšie.Konečne nepijem už ani pivo.Som slabšia,ale kašľať na to.V pondelok pojedm asi k doktorke,že ten Xanax mi nesedí.Možno,že s Hypnogenom sa to nejako pobilo.Bez Rivotrilu,len so Seroquelom nezaspím.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mám jednu otázku.Niekto tu bral na mániodepresívne príznaky schzoafektívnej poruchy,že bral nejak:Depakine Chrono.Je to dobrý liek?
A čo hovoríte na smrť známeho českého speváka?Mňa to dosť zobralo.Nie preto,že by som ho mala nejako zvlášť rada,ale preto,že kombinoval lieky s alkoholom a zavinilo mu to smrť.Prípad nie je tušim uzavretý,no aká tenká je hranica medzi životom a smrťou.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 11 z 84 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 47 ... 84
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6