Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 2

Strana 11 z 84 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 47 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 2 - Stránka 11 Empty Re: Ako sa dnes máš? 2

Odoslať  Laura Pi 21 máj 2010 - 21:23

Filipka som rada,že sa Ti ako tak darí.Všetky tie antipsychotiká tušim zrýchľujú pulz a ako som písala už dávnejšie,tak vekom sa to prejaví,že tie naše "povinné lieky"zaťažujú srdiečko.No potom nám lekári predpíšu ďaľšie liečky na srdiečko a nejako sa to utrasie.Viem,že moj príspevok vyznieva ironicky,no pravda je taká,že bez Seroquelu by som sa nezaobišla.
Ináč pripadám si ako matkA Tereza,jedna známa zo psychiatrie mi volá,že ju chce syn vyhodiť z bytu,ďaľšia má u rodičov doma na krku alkoholika,s ktorým sa zoznámila na psychiatrii,ale nie je schopný ani robiť,ani vybaviť si ID,pritom sa chce s pijmom 1800Sk nasťahovať k jej rodičom dochodcom a tieto kvázi kámoškyx ma zaťahujú do ich problémov.Ľudia,vyriešte si svoje problémy,dokiaľ ste madí,lebo nebude vždy mamička a otecko a aj keby ešte žili dlho,čo prajem nám všetkým,nebudú mať toľko fyzikých a psychických síl sa o nás starať.Nemyslím nikoho konkrétne,nech si každý z toho vyberie,čo sa jeho týka.
A čo je so Slnečnicou,to je tak inteligentná baba,bola by jej škoda,ozýva sa len sporadicky,zaujímalo by ma,či nemá náhodou momentálne tiež problémy s alkoholom,takisto Lapaj.Dnešná debata s lekárkou ma presvedčila o tom,že keď sa nezbavím alkoholu pojde to len dole kopcom.Ja pijem len pivo.Mama volala s mojim druhom,aby nekopoval domov tvrdý alkohol a on to zatiaľ dodržal.Samozrejme,ani pivo by som piť nemala,lebo čím budem staršia tým to bude s mojim zdravím,hlavne s mozgom horšie.Myslím,že doktorkyne slová ma dosť vyplašili.Dúfam,že to s tým pivom zvládnem,ako už veľa krát,čo som prestala.Držím vám všetkým palce,aj Tebe Robo na tie maturity. Very Happy Smile winking Very Happy
Laura
Laura
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  slnecnica Po 24 máj 2010 - 1:41

ahojte Smile dlho som sem nezavitala, pisala som bakalarku. nakoniec som ju odovzdala.. ale strasne sa za tu pracu hanbim, je fakt otrasna, je to dobre mozno tak na seminarku, urcite nie na bakalarku, pouzila som malo literatury- inak povedane- vy***** som sa na to. ale... pred skolitelom sa sice hanbim lebo je to velmi inteligentny clovek a dost mi pocas studia pomohol, dost veci mi toleroval, no inak je mi to jedno, aku pracu som odovzdala, je to moja chyba ze som si z toho nevzala viac no ale.. pri diplomovke sa uz na to nevyseriem tak ako teraz Rolling Eyes
takze teraz sa musim ucit na statnice...... fuj. dufam ze to nejako zvladnem... tiez beriem xanax, doktor mi povedal ze po statniciach sa s nim budem musiet rozlucit, no.. tak dufam ze potom ho ani nebudem potrebovat..
brala som rispen, nerobil mi dobre.. tak som znova na 600mg seroquel, znova som pribrala uz ani neviem kolko, ale mozem si za to sama lebo sa dost prezieram a to hlavne v noci, cez den nejem skoro nic a potom v noci ked som aj celu noc hore, som samozrejme hladna tak zeriem pig pred komisiu sa asi dogulam... aaaa je mi to aj jedno..hlavne nech to cele mam uz za sebou.
adoptovala som si psika z utulku, takze teraz mam dvoch Smile presnejsie, dve fenky. o zabavu postarane Smile salia sa jak dve opice. len ta prva, stale ma vonku taku uzkost ze zalezie do krikov ako moze, sedi tam a trasie sa Sad a neviem jej pomoct, do kelu very sad5
robo, tebe drzim prsty, urcite maturitu zvladnes, neboj... ja viem, na liekoch sa tazko uci, ale nie je to take strasne s tou maturitou, myslim objem uciva. a je dolezite, hlavne to, aby si z toho vysiel zdravy. to je jedno ake znamky dostanes.
a matej, ty teraz tiez statnicujes, ci ako?
laura, tebe drzim palce v nepiti... daj si radsej nejaky caj, najlepsie su sypane, a maju rozne ucinky, povzbudzujuce, ukludnujuce... je to v podstate aj aromaterapia, lebo krasne vonaju... je ale tazke nepit, pokial pije druh. mal by aj on prestat... ale tak, no.. odhliadnuc od toho ci prestane ci nie, ty to robis pre seba, nie pre neho ani pre rodicov... tak sa snaz, ono to pojde, vsetko sa da...
ja nemam na svete ziadnu radost, keby som nemala mojich psikov. ale kvoli nim to tu musim zvladat... (ale mam aj niekoho kto by sa mi o ne postaral keby som to nezvladala). dufam ze po statniciach si nepojdem opat polezat, kamoska hovori ze to bolo zatial najneprijemnejsie zivotne obdobie akym presla, ja az na ten seroquel ktory ma kus oblbuje, mam lieky dobre, tak by som to mala zvladnut... prinajhorsom zastrelim komisiu shooting , vyhovorim sa ze som bola momentalne nepricetna Very Happy
slnecnica
slnecnica
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 409
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Ut 25 máj 2010 - 22:56

Ahoj Slnečnica,som rada,že si sem zavítala,ahojte všetci. Very Happy Myslím,že mi je trošku lepšie.Začala som od včera si znovu aj trochu privyrábať a pivo mi ani nechýba.Našťastie.Za tých 20 rokov,čo som chorá som už zvládla vačšie problémy.Aj s alkoholom aj vo vzťahu s bývalým partnerom a v neposlednom rade aj s chorobou.Slnečnica,ja zo Seroquelu nepriberám,so Solianom to bolo v tomto horšie.Akurát nemožem spať a dávam si aj Hypnogen,čo mám len podľa potreby užívať a chcela by som sa toho zbaviť.Za tú radu s čajmi ďakujem.Ja pijem čaj,ale vačšinou len ovocný,bez cukru.Odkedy som sladené malinovky nahradila nesladeným čajom,lebo smadná som stále,mám aj čistejšiu pokožku,aj váha stagnuje.Stále mám mierne pod 100kg,ale mala som už aj 120,takže moju hmotnosť nedramatizujem.Práveže odkedy mi zmenili Solian na SeroQuel,šla som s váhou dole.Takže je to individuálne.Držím Ti palce,aby sa Ti darilo v škole,aj Robovi a keď to bude Matej potrebovať,tak samozrejme aj jemu a všetkým Vám, ktorí sa ešte rozhodnú doplniť si vzdelanie.Lebo základ je,aby bol náš mozog činný.Poznám ľudí,ktorí nie sú až tak chorí ako ja,ale ich mozog je zlenivený veľaročným zanedbávaním a to by sme nemali dopustiť ani po ukončení školy.
Laura
Laura

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor St 26 máj 2010 - 16:37

Ahojte, moja váha osciluje okolo 120kg, všetci okolo mňa sú z toho zhrozený, ale mňa to až tak netrápi, no predsa som si dal záväzok, že 120kg a dosť, to je maximum, už viac by som nechcel pribrať, pritom v minulosti som bol športový typ, otec je vášnivý športovec, tak už od 5 rokov hrával som tenis, počas základky aj súťažne, vtedy som aj ja so sestrou celý týždeň trénovali, v lete na antuke, v zime v telocvični, cez víkend boli turnaje, veľa som bycikloval aj plával. Otec nás driloval ako mohol a bol až príliš prísny, ja som sa však stal takou čiernou ovcou rodiny, lebo sestra bola vo všetkom lepšia, čistá jednotkárka, aj tenis hrala lepšie, aj vysokú školu vyštudovala, hoci zmaturovala s jednotkami, na výšku nechcela ísť, ale otec ju k tomu "dokopal", tak má aj výšku, teraz pracuje, ja som doma a otec mi to dáva občas najavo. Ja si myslím, že môže byť spokojný, že aspoň jedno jeho dieťa je úspešné podľa jeho predstáv. Lenže sestre sa už tak tenis zhnusil, že ho teraz nehrá ani rekreačne. Ja som ho hrával ešte pred štyrmi rokmi aspoň rekreačne, veľa som bycikloval a plával. Riadnu prácu sa mi zohnať nepodarilo, lebo všade vyžadovali prax, alebo kancelárske miesto po známosti. Otec už nieje taký prísny ako bol ke´d sme boli deti, ale občas sa do mňa naváža, lebo nikto nemá pravdu, len on. Som jeho sklamaním, ale aj on je tomu napríčine, lebo keď chce, tak sa vie tak rozčúliť, že z neho ide strach, ale pri riešení môjho šikanovania bol až príliš mäkký, diplomatický a to na darebákov neplatila, keby vtedy nabliakal ako to len on vie, tak tí darebáci čo ma šikanovali by dostali určite strach.
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 147
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 26 máj 2010 - 21:46

slnecnica napísal:a matej, ty teraz tiez statnicujes, ci ako?

Kdeže, slnečnica Very Happy

Ja som mal na jeseň 2009 relaps a v januári 2010 som sa dostal zase do nemocnice. Preto som musel už po tretí raz prerušiť štúdium a zatiaľ čo už teraz by som mal sa stať magistrom, ja ešte len v septembri nastúpim do tretieho bakalárskeho štátnicového ročníka. No Takže mám prerušené do septembra a som doma. farao Takpovediac sa rehabilitujem a chodím na terapiu. clown

Ale máš pravdu, že keby som ani raz neprerušil, tak by som teraz štátnicoval Mgr. What a Face

A tiež keby som neprerušil tento akademický rok, teraz by som štátnicoval aspoň Bc. pig

community together
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 27 máj 2010 - 20:50

Chytá ma zase obvyklý smútok a nervozita z toho, že som taky hlúpy. Pri tomto risperidone mám priveľmi otupené myslenie, pamäť a kreativitu. very sad Minulý rok, keď som bral iné AP, najmä Abilify, som napísal za rok 55 blogových článkov a bol som na tej webovej stránke druhý najaktívnejší bloger. Teraz je už celý prvý polrok 2010 za nami a ja som dokázal napísať iba jeden článok, a aj to nezaujímavý, suchý a nudný. Crying or Very sad

Proste mi to nemyslí. Keď čítam do školy materiály, nechápem súvislosti, nedochádzajú mi asociácie, neviem si vytvoriť názor a nepamätám si obsah. Moje IQ zaiste kleslo na púhu stovku alebo 90 až 95. Moja schopnosť koncentrácie je divoko narušená. Z toho neobviňujem priamo risperidon - viem, že aj choroba to hlavne robí, ale pri iných AP som nemal také ťažkosti s kognitívnym výkonom. Som proste hlúpy.

Viete, študujem náročný intelektuálny odbor, kde sa kladie dôraz na intelektové a kognitívne zručnosti. Trebárs i tá kreativita a schopnosť vytvoriť si názor je neuveriteľne dôležitá vec. Preto mám dôvod sa cítiť málocenný a je mi ľúto, že sa asi nikdy neuplatním a neviem, či vôbec doštudujem. sad and unhappy

A risperidon nemôžem len tak vymeniť, lebo som na injekciách Risperdal Consta, ktoré sa užívajú dlhodobo. Nastavili mi ich v nemocnici a lekárka mi ich len-tak skoro po hospitalizácii rušiť nebude. Najmä ak tak skvelo zaberajú na pozitívne príznaky a držia ma v kvalitnom stave. Neutral

Neviete o nejakom možnom riešení? Niečo čo zvyšuje IQ? Nejaké lacnejšie a v lekárni bez receptu dostupné nootropikum? Alebo dačo. Už som rozmýšľal aj o zapredaní duše diablovi, len aby som bol inteligentný a kreatívny, čo je pri mojom odbore tak dôležité. Ale viera mi to nedovolí, tak musím ísť inou cestou. Question Užívam každý deň aspoň Koenzým Q10 a Lecitín 1200 mg. Suspect

heart
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor Št 27 máj 2010 - 22:40

Nerozumiem tomu cudziemu výrazu" kognitívne zručnosti", čo to znamená v laickej reči?
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 27 máj 2010 - 23:01

Igor napísal:Nerozumiem tomu cudziemu výrazu" kognitívne zručnosti", čo to znamená v laickej reči?

To je pleonazmus, čiže zbytočné hromadenie slov rovnakého významu. "Intelektové a kognitívne zručnosti" ---- kognitívny je to isté ako intelektový... synonymá Embarassed

Pleonazmy používajú ľudia, ktorí chcú šíriť dojem, že majú bohatšiu slovnú zásobu a teda akože aj inteligenciu (typický pleonazmus je "je to nemorálne a neetické" Very Happy ). Čiže pleonazmy využívajú ľudia ako ja, ktorý som dosť hlúpy. Embarassed

Prepáč, pokúsim sa to nezopakovať.

heart
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor Pi 28 máj 2010 - 15:52

Matej s kade čerpáš informácie o duševných chorobách, ja keď si prečítam správu, tak som nej úplne mimo, samé cudzie výrazy, ale niekoľko ich poznám už aj ja, ale neviem význam slova floridný, mohol by si mi ho vysvetliť. diky
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura So 29 máj 2010 - 23:32

Matej,ešte na zvýšenie IQ poznám Magne B.V lekárňach je toho teraz viac.Skúsená magistra Ti určite poradí.Lecitin je tiež dobrý.Neoplatí sa však vyhadzovať peniaze na všetko.Ja som tiež písala básne a prózy celé gymnázium až do 23 rokov a odkedy mi nasadili liečbu nenapísala som ani jednu báseň.Sami však vieme,že bez liekov je to často neznesiteľné.
Píšem preto,že ten Xanax mi vobec nesadol,bola som včera ako neriadená strela.Dnes som si namiesto neho dala Rivotril a je to lepšie.Konečne nepijem už ani pivo.Som slabšia,ale kašľať na to.V pondelok pojedm asi k doktorke,že ten Xanax mi nesedí.Možno,že s Hypnogenom sa to nejako pobilo.Bez Rivotrilu,len so Seroquelom nezaspím.
Laura
Laura

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Ne 30 máj 2010 - 12:51

Floridny je rychlo a zjavne postupujuci.
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 455
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Ne 30 máj 2010 - 14:08

Matej,čo myslíš pod zapredaním duši diablovi v Tvojom prípade.Drogy,alebo čo?No ten pojem ma ešte nenapadol,čo sa mňa týka.
Mám jednu otázku.Niekto tu bral na mániodepresívne príznaky schzoafektívnej poruchy,že bral nejak:Depakine Chrono.Je to dobrý liek?
A čo hovoríte na smrť známeho českého speváka?Mňa to dosť zobralo.Nie preto,že by som ho mala nejako zvlášť rada,ale preto,že kombinoval lieky s alkoholom a zavinilo mu to smrť.Prípad nie je tušim uzavretý,no aká tenká je hranica medzi životom a smrťou.
Laura
Laura

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0