Psychoza pred 4 mesiacmi
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Psychoza pred 4 mesiacmi
daxo77- Anonymný
Re: Psychoza pred 4 mesiacmi
je mrzuté, že pociťuješ takéto príznaky. Podľa všetého lekári brali do úvahy len prvý atak choroby, ktorá sa im práveže zdala ako prechodná. Bolo by vhodné zájsť k psychiatrovi, aby sa dala zmeniť diagnóza, poprípade nasadiť novú medikáciu. Možno to mávaš spojené aj s výkyvmi nálad, čo by možno znamenalo F25. A aj keby nie, lieky sú už na vysokej úrovni, takže stačí ich užívať pravidelne a pravdepodobne problémy sa stratia. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
daxo77- Anonymný
píses, že užívaš Abilify. Ja mám naordinované Abilify + antipsychotikum Mollome, resp Alventu, práve pre v minulosti pretrvávajúce negatívne príznaky. Abilify majú mať "aktivačný" účinok (aspon tak mi vravela dr. a práve preto ich mám ordinované ako ranné lieky), no mne to nepostačovalo, bolo potrebné nasadiť i antidepresíva. Možno to bude aj tvoj prípad, treba to riešiť s psychiatrom a po potlačení príznakov odporúčam psychoterapiu, pracovať na sebe, na svojich myšlienkach, viac sa hýbať, hlavne na čerstvom vzduchu a tak si vyrábať endorfíny.
Inak mne sa Abilify velmi osvedčili, mám s tým dobrú skúsenosť.
Lekári sa nie vždy trafia s diagnozou, neraz diagnozu po čase prehodnocujú. Aj ja som mala po prvej epizode diagnostikovanú psychotickú poruchu a časom ma prehodnotili na schozoafektívnu poruchu depresívny typ. Ked som bola stabilizovaná bez schizopríznakov, takmer stále som bola v depresii a musela som užívať aj antidepresíva, ktoré mi pomáhali depresívne nálady zvládať. Len občas, ked prišiel atak, sa mi to prehupovalo do mánie. Momentálne pre zmenu mám diagnostikovanú schoizoafektívnu poruchu, zmiešaný typ... a už sa ani nesnažím tie diagnozy sledovať...
Tuto má pravdu, že možno je tvoja choroba len v začiatkoch a treba ju riešiť, podchytiť čím skôr. Z vlastnej skúsenosti však radím nenechať sa dlhodobo držať na vysokých dávkach liekov. Po dosiahnutí stabilizovaného stavu je fajn sa snažiť isť na nižšie udržiavacie dávky, ale to má ešte čas, keďže prešli len 4 mesiace.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
daxo77- Anonymný
regina- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
daxo77- Anonymný
regina- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
daxo77- Anonymný