Schizofrénia, psychóza, BAP... neexistuje
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Schizofrénia, psychóza, BAP... neexistuje
Spravy boli, ako sa to tak asi robi, rozdelene na subjektivne a objektivne a okrem toho, ze ked si to s odstupom casu pozriem, nestacim sa divit, ake hluposti som hovorila, samozrejme tam boli psychiatricke terminy. Co sa tyka hluposti, boli tam veci typu: "Ked mi maju lieky pomoct, budem jest aj supiny z krokodila"
Tie terminy si moc nepamatam, hoci kym som bola pomerne inteligentna, dokonca som im rozumela. Tym nechcem povedat, aby sa psychiatricka v druhej casti vyjadrovala desiatimi vetami o tom, ze kecam blbosti a dalsimi 10-timi o tom, co to asi tak znamena. Ale myslim si, ze my "chori" (fuj) rozumieme danym terminom a teda je v uplnom poriadku vyjadrovat sa tak. Keby kdesi v beznom rozhovore s clovekom, ktory netusi nielen to, o com tocis, ale ani sa nesnazi tvoje pocity pochopit... nepoviem. Ale inak suhlasim s opadanym listim, ktory sa vyjadril tak dobre, ako to ja uz viac nedokazem.
A tak...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
No len toľko. Snáď už som to napísal rozumnejším spôsobom s emóciami pod kontrolou .
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
vopred písem, že emocie mám pod kontrolou, ale táto téma aj mňa oslovila a nedá mi nevyjadriť sa k tomu.
Nezávisle od xkrchnava aj mna predtým zarážalo to lekárske popisovanie príznakov u niektorých. Pravdupovediac menej im rozumiem a súhlasím s tým, že slovo má svoju silu. Keď si budem stále hovoriť "som chorý, mám teké a také príznaky..." tak chorý aj zostanem.
Bretislav Kafka tiež vo svojej knihe Základy experimentálnej psychologie radí psychicky chorému človeku, ktorý sa chce uzdraviť každý deň sa uvedomovať, pozerať na seba v zrkadle (na koreň nosa) a vraviet si: " Ja som ja" alebo "Som zdravý" a pod. Ja som to často praktizovala a verím tomu, že mi aj to pomohlo. Ďalej na 21 dní dáva texty (kazdý den iný), ktorý má chorý prepisovať. Sú to pozitívne tvrdenia, ktoré tiež môžu pomocť k uzdraveniu. Ja som v to verila a neraz po ataku praktizovala. Hovorí sa tomu autosugescia
V tom čase, keď Kafka písal tieto návody tak ešte neexistovalo ani zďaleka toľko psychofarmák a ľudia sa liečili inak ako teraz.
Nikomu nebudem samozrejme prikazovať, aby svoje príznaky nepopisoval medicínsky, ale súhlasím s x-om, že to može škodiť a ukotvuje to človeka v chorobe.
Inak stojí za to si prečítať tú Kafkovu knihu, zvlášť kapitolu Ako uzdraviť duševne chorého.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
presný názov knihy je: Nové základy experimentálnej psychologie
nasla som link na Pdf:
http://www.scribd.com/doc/53474002/Bretislav-Kafka-nove-zaklady-experimentalni-psychologie#scribd
ja ju mám fyzicky doma a dlho som v nej nelistovala, hoci istý cas som ju velmi odporúcala pre psychicky chorých a ich blízkych a asi by som si ju mala tiez znova precítať.
Pozerala som aj to Jurajove video, co si dal nan link a vidím, že ich je tam viac - diky za upozornenie
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ako iste vieš kolektívna vina sa v práve neuznáva. Pokiaľ má písať za seba, píšeš veľmi dobre a keď som dal (možno aj nemal dať) link na túto stránku psychiatričke, na Teba ako jediného sa pýtala v súvislosti s tým, že dobre píšeš. Osobne sa prikláňam k tomuto názoru a pridávam to, že sa mi aj páči Tvoje písanie. Keď sme koniec-koncov pri tom, každý z nás, čo tu sme, má aj dispozícii Net, kde sa až veľmi ľahko dostane k významu daného slova, alebo ich spojenia. Mne osobne to nerobí žiaden problém, ale niekedy bývam lenivý googliť.
Ty predstavuješ akýsi základ fóra, si fundamentálne na jeho začiatku. Má zmysel čo tu píšeš a má to aj hodnotu. Navyše sme tu všelijaký, mal by si teda rátať s rôznymi názormi a postojmi. Potrestať celé fórum prestaním písať sa mi zdá cez čiaru. Svojím spôsobom Ťa aj ja mám rád, keď som tu s Tebou toľko vydržal a myslím, že sa dá rátať aj s mnohými ostatnými. Osobne si myslím, že navyše ani xkrchnav to nemyslel doslova tak, ako to v akomsi pohnutí mysle napísal.
Matej buď s nami a napíš.
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Neopustaj nas!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967