olanzapin a diabetes
olanzapin a diabetes
myslite, ze su obavy namieste? cital som, ze efekt na zvysenie glykemie je z casti nezavisly na priberani.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: olanzapin a diabetes
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
tiez mam v rodine viacerych s cukrovkov, ale priamo rodicia ju nemaju. to ale asi nie je az take podstatne. tie priznaky, co si popisovala nemam. ja som napriklad cital strucnu kazuistiku styroch pacientiek, ktore schudli pri klozapine a u dvoch klesla aj glykemia. takze s tymi liekmi je to fakt individualne. to spominam len pre zaujimavost. asi si veru skusim vyziadat trochu castejsie odbery krvi, ak je to mozne. dakujem za radu a prajem vsetko dobre.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 522
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 522
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Edwarda Kristie- Anonymný
filipka napísal: Vplyv je dosť individuálny, ak nemáš nálady vlčieho hladu, nemotá sa ti ráno hlava z nedostatku cukru a nemáš iné príznaky jeho rozkolísanej hladiny, tak by to malo byť OK.
Pravidelne mávam akúsi nevoľnosť z nízkeho cukru. Nejde priamo o motanie hlavy alebo závrat, ale skôr v bruchu a hrudi cítim nejaký pokles tlaku, aj nízky tlak a aktivitu srdca... potrebu dať si niečo pod zub, nemusí to byť priamo sladké, stačí proste niečo zjesť. Dnes ráno sa mi to podarilo prekonať bez zjedenia, trvalo to asi 3 minúty. Ale tuším som sa aspoň napil čaju. Okrem toho mávam vlčie hlady, niekedy neviem stopnúť jedenie, potrebujem sa vyslovene prepchať, až mi je potom zle z toho, že som sa prepráskal. Z preplneného žalúdka mi je následne ťažko, ale niekedy sa mi naozaj nedarí stopnúť jedenie.
Merač glykémie doma nemám.
---
Doktorka mi včera povedala, že vyzerám nejak pochudnuto, odkedy ma na jar videla naposledy. Tak som jej začal hovoriť, ako som postupne zhadzoval váhu od roku 2012, ani neviem, prečo som jej to začal tárať. Ale najprv som jej povedal, že som začal Zyprexou, keď som sa vyšvihol na 105 kíl a ona vtedy povedala: "Áno, to sa vtedy na nás lepí." Takže potvrdila, že pri zyprexe váha ide u väčšiny hore, zatiaľ čo ešte bývalý doktor z Bratislavy mi tvrdil, že sa z toho nepriberá, resp. hovoril, že "veď to je taká malá rozpustná tabletka, to nemá žiadne kalórie, to nemôžete z toho pribrať".
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)