smutno mi je...
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
matej - omse
viem si predstaviť aké to máš ťažké s tým, že nevieš chodiť von. Nemusíš sa cítiť za to vinný, ak by si aj vynechal omšu, ak je to kvôli tvojmu ochoreniu. Doporučujem ti, aby si sa o tom porozprával s kňazom. A možno by si mohol využívať takú monžnosť, že sväté príjmanie sa niekedy zvykne nosiť aj priamo domov k ľudom, čo trpia nejakou chorobou, takže by si možno mohol skúsiť aj túto cestu, kým sa tvoj strach z vonkajšieho sveta nezmení.
A určite o tom hovor s kňazom pri spovedi, povedz mu, že máš nejakú chorobu, ktorá ti znepríjemnuje kontakt s vonkajším svetom a aj so svätými omšami. Je to veľmi závažná poľahčujúca okolnosť v tvojom prípade.
Čo sa týka mňa, od negatívnej fázy psychózy mám aj ja problémy občas na omši v nedeľu. Ale svoj stav už hodnotím ako dobrý. Jedine mám trochu problémy so štúdiom, že mám voči nemu odpor, ale snáď sa aj to zlepší. Dnes som si trochu poplakal, kvoli jednému predmetu v škole, nechce sa mi to učiť vobec a je to povinný predmet . Pred psychozou som so školou nemal problém. Ale aj keby sa mi tá škola nepodarila, v auguste nastupujem do práce a na to sa veľmi teším .
strafomir- Nový člen
- Počet príspevkov : 5
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 08.04.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F23.0, F32.1
Súčasná medikácia: Amisulprid Mylan 100mg, Neurol podľa potreby
Re: smutno mi je...
Moja starka pocuvala inak vzdy radio Lumen, a pocuva to aj moja mama. Myslim, ze to je pre Teba prave najvhodnejsia forma udrzovania kontaktu s Tvojou vierou.
Ak by si mal naozaj trpiet kvoli tomu, ako sa knaz citi, ked kaze, alebo ako sa ludia mrvia a deti behaju, na co je to dobre sediet tam. Doma si mozes v pokoji omsu v nedelu vypocut bez tychto negativnych pocitov.
Ist sa vonku prejst je ale prospesne, skus ist, ked je na ulici menej ludi, pripadne si sadni na balkon, ak mate? Aby si bol na slnku.
Slnko, trochu pohybu, mozno si zacvicit - to by Ti pomohlo, podla mna. Ak sa Ti teda cvicit da, ak sa prinutis. Ale budem Ti drzat palce.
Aj ja sa snazim cvicit, posledne teda 5 dni uz dost neuspesne, ale ak sa mi to podari, je to uzasny pocit a cerpam z toho cely den. najhorsie je naozaj zacat, po par minutach si v tom a naskocis. Cez tyzden sa Ti mozno nebude vzdy dat, lebo pracujes, ale cez vikend by Ti to podla mna zdvihlo naladu.
Ak by sa Ti teda cvicit dalo, dufam, ze sa Ti bude dat.
Ja uz zajtra cvicit musim, uz viem, ze mi to chyba. Dufam, ze aj v sobotu. Dam vediet, ako sa mi co podarilo.
Lucka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 49
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 12.04.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F41.2
Súčasná medikácia: Cipralex 10mg, Temazepam
Naposledy upravil Matej dňa Št 2 jún 2016 - 21:12, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : doplnenie textu)
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ale to naozaj dobre vnímaš, že radšej nič nepovedať... takže za všetky matky, čo sa snažia každým dňom vymýšľať a variť niečo chutné ti ďakujem
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016