Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Strana 81 z 83 • 1 ... 42 ... 80, 81, 82, 83
Re: Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Ak zabudnem na prechladnutie, je to tu taká nočná idylka. Na tablete mám zapnutú aplikáciu "Horizon Go", vďaka ktorej sledujem viacero televíznych kanálov. Pred chvíľkou som dopozeral napríklad seriál "Kobra 11". Teraz sledujem Komisára Rexa na Prime. Teším sa už na ráno, najmä na raňajky, lebo už mi vyhládlo a mám chuť dačo zobnúť. To však bude až za 4 hodiny, takže medzičasom dúfam v nejaké spanie.
Prajem Vám dobrú noc a krásne ráno v sviatočný deň.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dá sa povedať, že som 90% učiva stihol dnes prebrať. Je tu šanca, že prejdem, ale aj riziko, že nie. Budem dúfať v Božiu pomoc, ako koniec koncov vždy, lebo na seba sa spoľahnúť, to je des.
Prajem Vám dobrú noc, držme sa.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
vsimla som si, ze mas casty problem s nocnou nespavostou. Ja som to mavala bud v depresivnom obdobi alebo v manickom, kedy som spala tak 3h denne. Dost neprijemne stadium, najma ked mas depky pretoze v manickom stave tu nespavost vyuzijes na nejaku v tom momente dolezitu cinnost. Je trochu zvlastne, ze lieky ti na insomniu nezaberaju a napriek tomu ju mas. Trosku som si nastudovala tvoju diagnozu a ked sa mam tak zamysliet, tak nevidim medzi tvojou a mojou diagnozou ziadny rozdiel okrem nazvu. Zacinam viac sprtat do psychologie aby som pochopila viac veci, ktore ma zaujimaju.
By the way dobre ranko prajem
Enusik- Domáci člen
- Počet príspevkov : 51
Reputácia : 19
Dátum registrácie : 02.01.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31,6
Súčasná medikácia: Olanzapín, Depakine Chrono, Aripiprazol
- kognitívne dlhodobé defekty
- asociačné skoky, zárazy, bubliny a iné poruchy asociácie myšlienok
- vysielanie myšlienok, pocity telepatie (intrapsychické halucinácie)
- psychóza prítomná aj mimo náladovej poruchy (teda aj keď je nálada relatívne v poriadku, človek môže prežívať halucinácie a bludy)
- schizoidné myslenie (rozpad vzťahov, sociálne stiahnutie sa, dlhodobé narušenie sociálneho fungovania vo vzťahu k iným ľuďom)
- komplexná a často trvalá porucha osobnosti (najmä schizoidným smerom, ale aj iným, napr. paranoidný typ psychopatie, žiarlivecký, hraničný)
Bipolárna porucha je obvykle bez poruchy osobnosti, bez kognitívneho defektu, bez asociačných porúch, sociálna úzkosť sa dá ľahšie zvrátiť psychoterapiou. Naopak, bipolárna porucha aj porucha schizoafektívna majú spoločné až príliš často:
- halucinácie, bludy, posun vo vnímaní reality (hoci bipolárni ľudia majú tendenciu zažívať psychotický stav predovšetkým v čase náladového relapsu, teda v čase silnej depresie, alebo mánie)
- afektívne epizódy (depresia, mánia, hypománia a ich zmiešaniny, ako je dysforická mánia a agitovaná depresia)
- úzkosti, fóbie
- stavy zmätenosti
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Enusik- Domáci člen
- Počet príspevkov : 51
Reputácia : 19
Dátum registrácie : 02.01.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31,6
Súčasná medikácia: Olanzapín, Depakine Chrono, Aripiprazol
a) smer hypománia
b) únava a pospávanie počas dna
Každopádne plánujem ísť do obchodu po čerstvé pečivo, mlieko a možno nejakú kolu. Následne by som si odkrokoval tradičnú prechádzku. Dnes mám hlavný plán doktorku a návštevu tety a uja u nás. Tak len dúfam, že budem OK.
S pozdravom a dobré ráno! Tuto
Zdravotný stav
Dobré vstávanie praje Tuto
Zdravotný stav
Dobrú noc prajem Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
pred cca hodinou som sa zobudila na hypoglykemiu, pozrala, co sa dalo a odvtedy neviem zaspat. Tak tu tukam do tabletu a som nastvana na banku, bo mi z nemeckeho Amazonu, kde som vcera objednavala, dosiel mail, ze platbu nie je mozne zrealizovat. Ono je pekne, ze v predvianocnom obdobi ju zablokovali, aby ju asi niekto nezneuzil, ale Vianoce boli uz davno a u niektorych obchodnikov to stale blbne. Ah
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Strana 81 z 83 • 1 ... 42 ... 80, 81, 82, 83