...odchod...
Strana 6 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: ...odchod...
PS: V Ústave SR: Právo na dôstojný život. ... Malo by tam byť aj na DôSTOJNÚ SMRŤ
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Rozmyslal som nad tym. Najlepsie moznosti mi pripadali, skocit z vysokeho poschodia, co som bol v Prahe teraz cez prazdniny zo 17 poschodia, ale akosi ked som sa pozrel aka to vyska tak som mal dost strach. Tak som to neurobil. Zo siedmeho poschodia nechcem zase skocit, lebo by som mozno prezil a na voziku by som zostal.
Potom som chcel skocit pod vlak si lahnut krkom na kolajnicu. Uz som bol na zeleznicnej trati, ale pod osobny vlak som nechcel velmi. Som mal zase strach, ze by vlak ubrzdil. Este by ma brala policia do nemocnice na psychiatriu a cele mesto by sa dozvedelo aky som ch.j. Zoparkrat som si napisal na papier odchody vlakov, ze by som skocil pod rychlik, ale neskor som si uvedomil, ze by to nebolo dobre riesenie. Mama by to nerozdychala, tak beriem ohlad na nu, len keby ma nejakym spôsobom velmi nastvala a najma permanentnym tak vtedy. Uvidim ako sa bude vyvijat situacia, ale zatial sa nemam tak zle. Keby chcela ma mama dat do ustavu tak by som to urobil. Zatial nemam az take dôvody preco by som to urobil. Priznavam mam myslienky, ale po case ma prejdu...
Podla mna mnohi maju obcas samovrazedne myslienky, ale nechcu si ich priznat. Najma chori tak ako ja. To je moj nazor.
Antidepresiva neberiem, lebo sa mi zda, ze nevidim rozdiel. Niektorym mozno zaberaju.... Bral som kedysi Eliceu, avsak nepripadalo mi, ze by mi nejako pomohlo. Nevedel som rozlisit moj stav, kedy bolo lepsie. Mi to pripadalo rovnake. Ked som mal agresivne jednanie tak mi vysadili lekari....
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5
Maj sa, ešte by ma zaujímalo prečo SchizorMars? Ja mám Mars ako obľúbenú planému našej sústavy. Kedysi som si hodne študoval o tom. A aj teraz sledujem ako tam tá megasonda Curiosity pobehuje a zisťuje vodu - ktorú mimochodom už potrvdili!
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dakujem za prispevok
Viem, ze mam take myslienky obcas, ale ma prejdu.
Kazdy ma podla mna miesto na Zemi, aby zil.
Nesmiem byt egoista a mysliet, len seba. Mama sa o mna starala dlhe roky a jej by som to urobil. Mrzi ma, ze zo mna spravila choreho, ale napriek tomu si myslim ze, za to si mozem sam resp. ochorenie, ktore na to vplyvalo...
Maju ma radi vela ludi aj tu priatelia na Fore si myslim, aj kamarati aj mama... Nie som v tom sam a to je DOLEZITE, ked clovek trpi nejakou chorobou....
Na zle myslienky uz nechcem mysliet... Je dobre, ze sa clovek moze porozpravat aj tu takouto formou, ze potom sa mu ulavi...
Mars koli tomu ze inicialky takto u mna zacinaju, je to taka obmena. Nic viac, len sa mi paci ten nazov
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Vieš možno je to aj tým, že postrádaš blízkych ľudí. Kolegovia a šéfovci to sú poväčšine pracovné vzťahy. Skús si nájsť nejakých kamarátov, kamarátky, alebo aj priateľku. Nie na on-line, ale niekoho hmatateľného.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Co uz .
strafomir- Nový člen
- Počet príspevkov : 5
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 08.04.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F23.0, F32.1
Súčasná medikácia: Amisulprid Mylan 100mg, Neurol podľa potreby
Samovražedné myšlienky sú aj medzi bežnou populáciou pomerne časté. Štatisticky je najväčšia pravdepodobnosť samovraždy, po prvej hospitalizácii (ataku).
Samoliečenie môže byť napríklad venovanie sa/práca s hobby, rozprávanie sa s blízkymi, zameranie sa na drobnosti. Osobne doporúčam knihu/knihy "Slepačia polievka", ktorá má doslova terapeutický charakter.
S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
O samovraždu som sa nepokúšal. Ale nebol som od toho ďaleko. V stave ťažkých depresií som sa ale touto možnosťou reálne zaoberal. Rôznymi metódami a tak, štylizoval som si v hlave, čo napíšem do dopisu na rozlúčku atď. Vlastne sa samovraždou zaoberám dodnes. Premýšľam o nej, niekedy len tak nekonkrétne, ale tá myšlienka tu stále je. Obzvlášť v poslednom období, kedy sa môj zdravotný stav pomerne zhoršil.
Nedá sa povedať, že by som bol na tomto svete príliš rád. Nikdy som nebol, naviac v budúcnosti vidím len pramalú nádej. A teraz nehovorím len o svojom zdravotnom stave, ale aj o spoločnosti ako celku. Zo svojim zdravotným stavom sa môžem naučiť žiť, koniec-koncov, asi som sa to do istej miery naučil, keďže tu po tých rokoch stále som, ale to neznamená, že to človeka napokon nevyčerpá...
Vždy si však hovorím, že ak sa budem cítiť naozaj zle a budem cítiť, že niet iného východiska, radšej skúsim ísť do liečebne a keď nezaberie ani to, tak potom sa uvidí. Momentálne som si ale dosť istý, že sa o samovraždu nepokúsim. Hlavný dôvod je ten, že proste neznesiem pomyslenie na to, aké utrpenie by som tým spôsobil svojim rodičom. Ale ak by tu moji rodičia / blízka rodina neboli (z akýchkoľvek dôvodov), skrátka ak by som bol viac-menej sám, tak by som to urobil...
Eucrow- Nový člen
- Počet príspevkov : 10
Dátum registrácie : 23.05.2016
Vek : 35
Zdravotný stav
Diagnóza: F41.2
Súčasná medikácia: Mirzaten, Alventa, Rivotril
ten posledný odstavec je mi pomerne dosť blízky, ale dúfam, že sa to bude dať zvládnuť. Zatiaľ len toľko, že Ti držím palce... Tuto
Zdravotný stav
tak tak ako hovori tuto treba to riesit cez doktorku,postaci aj telefon do jej ordinacie
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tuto: vďaka, tiež držím palce
Eucrow- Nový člen
- Počet príspevkov : 10