...odchod...
Strana 5 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: ...odchod...
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Doomguy- Nový člen
- Počet príspevkov : 4
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 11.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F20
Súčasná medikácia: Hudba, alkohol, kanna a vodnár :D
http://krizovatkaduse.je-dnesek.cz/zello-dialogy
prajem pokoj na duši.
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mám na mysli dumanie nad smrťou vo vzťahu k minimalistickému životnému štýlu. Plánujem si, ako budem nepripútaný na tento svet, ako málo majetku musím zanechať. Ako musím mať všetko pred odchodom vysporiadané. Všetkých lekárov, všetko šatstvo, knihy, šuplíky vecí, elektroniku. Skrátka rôzne vybavovačky. V podstate mám našetrené aj na svoj pohreb v pokladničke, je tam pekná suma - ale tá sa zredukuje, nakoľko z nej nemálo odbudne na operáciu krátkozrakosti. Môj majetok je pomerne malý - zredukoval som ho za posledných 9 mesiacov na základ (vyhodil som takmer 2/3 vecí) - základné šatstvo (asi 3 menšie skrine), nejaké knihy (už málo, asi 200 titulov, možno 300, nie som si istý - chcem si urobiť kompletný zoznam). Ďalej nejaká elektronika (2 PC, mobil, tablet - to by rodičia mohli po mojej smrti speňažiť, knihy rozdať, šatstvo rozdeliť medzi príbuzných alebo vyhodiť niekam). Ďalej mám v držbe rôzne papierovačky a drobnosti po šuplíkoch a skrinkách - to by sa mohlo aj klasicky vyhodiť do kontajnera - nie sú v tom uložené žiadne dôležité hodnoty. A to je všetko. Z môjho pohľadu by bolo už len nejak sa pokúsiť zabezpečiť poskytnutím hesiel, aby X alebo Tuto prevzali fórum a aby sa na Facebooku a na fóre o mne ľudia dozvedeli od niekoho z rodiny, že som odišiel do neba.
Celkovo je to také divné. Vždy keď ma schytí záchvat slobody a vyhadzovania, tak ako jednu z motivácií mám aj snahu o nepripútanosť na svet a pripravenosť kedykoľvek zo sveta odísť. Moje plány o tom, čo po sebe zanechám vysporiadané a akým spôsobom, si podrobne rozvíjam v hlave. A to v snahe, aby životy ľudí išli ďalej a písali sa zase nové, ďalšie príbehy.
Smrť tematizujem dosť teda často. Našťastie ma nedeprimuje, ani sa nechystám na samovraždu. Vôbec nie. Myšlienky na pripravenosť na smrť ma práveže paradoxne oslobodzujú a dodávajú mi pocit, že je život pod kontrolou aj v takom tom širšom nadhľade a vo všeobecnejšom ponímaní, zahŕňajúcom aj jeho ukončenie.
Neviem, či je normálne takto sa zaoberať smrťou a ešte dokonca nerobiť z nej smútok alebo depresiu. Asi to nie je celkom prirodzené, lebo napr. moja mama je z mojej smrti dosť nervózna, resp. je nervózna, keď jej o tom rozprávam. To sa mi zdá asi pre ňu ako matku pochopiteľné. Ale ma to mrzí, že to tak berie, lebo pre mňa je zvyčajne téma smrti dosť dôležitá.
Toľko teda, ako som na tom. Pripravujem sa na smrť. Možno si ju takto privolávam, neviem. Každopádne sám si ju privodiť nechcem, to je isté - musí to prísť samo. A ono to príde.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak trochu som sa splašil nad Tvojími prvými odsekmi. Prišlo mi to ako písanie závete. Osobne neviem, či práve ten minimalizmus Ťa chytil, ale mám dojem, akoby sa jednalo o filozofiu Kynikov, ale do takých extrémov asi nepôjdeš. Alebo áno?
Samotné myšlienky na smrť sú zaťažujúce. Myslím, že stále toho budeš mať dosť na to, aby si na ňu myslel. Písal si, že si o tom hovoril aj s mamou, ale lepšie by bolo, keby si ju do toho neťahal, lebo mama je vždy mama a podľa mňa je jej veľmi zaťažko počúvať niečo obdobné od svojho milovaného syna. Podla mňa ju to doslova bolí.
Matej Napísal: "Pripravujem sa na smrť. Možno si ju takto privolávam, neviem. Každopádne sám si ju privodiť nechcem, to je isté - musí to prísť samo. A ono to príde. "
Táto časť príspevku mi pripadá ako príprava vojaka v zákope na frontálny útok priamo pred guľomety nepriateľa.
Matej, príliš sa tentoraz nestotožňujem s tým, čo si v príspevku napísal.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
To sú také tie moje večné úvahy a prípravy. Mám pocit, že chcem mať čistý štít, a to aj pri vystúpení z kolotoča života. Rozumiem, že sa to všelijako číta - priznávam, že to nemusí byť úplne normálne a prirodzené si takto organizovať závety, akoby som už umieral. Ak Ťa to pohoršilo, tak sa Ti ospravedlňujem, nemal som to v úmysle.
Každopádne nech slúži na povzbudenie aspoň to, že tieto myšlienky vnímam subjektívne ako kladné a príjemné, hoci objektívne môžu vyznievať, ako si Tuto naznačil, kynicky či ako. Subjektívne ma to však oslobodzuje, no verím, že druhému človeku môžu tieto myšlienky pôsobiť úplne opačný efekt smerom k zaťaženiu mysle.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Viem, ze pokial ma prave o tri dni nezrazi autobus (zajtra nemoze! mam terapiu!), ukoncim svoj zivot samovrazdou, s tym som zmierena od 18-tich. Skor ci neskor najdem nieco efektivne, inzulin to uz asi nebude, ten je na kocku... A okrem toho mam neprijemny zvyk pisat ludom spravy na rozlucku, co mi zachranilo zivot. Co uz.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Strana 5 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8