ucenie anglictiny
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: ucenie anglictiny
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
"Včera sme boli v Bratislave, a tam sme navštívili múzeum, galériu, a tiež sme si pozreli hrad."
Ale povedzme, že neovláda, resp. si nevie spomenúť na slovenské slová "včera", "navštíviť", "galéria" a ani "pozrieť si" . Tak sa z toho môže "vymotať" napr. takto:
"Minulý deň sme boli v Bratislave, a tam sme zašli do múzea, boli sme aj na výstave obrazov a prešli sme sa aj po hrade."
Matej, nechže sa Ti na tom kurze darí, aby si po jeho absolvovaní vedel dobre rozprávať po anglicky.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ale zistil som, že až 96% bežnej hovorenej angličtiny využíva iba 2000 slovíčok a nejakých 100 základných slovies. A tieto isté slovíčka a slovesá pokryje 80% bežného nenáročného písaného textu (noviny, internet, články, základné informácie a jednoduché knihy). Stačí to dosť dobre na dorozumenie a keď týchto 2000 slovíčok a 100 slovies dostaneme pod kožu do podvedomého úzu, tak budeme pomerne dobre schopní sa dorozumieť, ba plynulejšie konverzovať na bežné témy.
To je výhoda neohýbanej a neohýbateľnej angličtiny. V nemčine a francúzštine, kde sa niečo už aj ohýba, tak tam je to o čosi komplikovanejšie.
Zatiaľ sa učím prvých 500 slovíčok a 100 slovies. 80% z nich už dávno poznám a ovládam. Postupne chcem dostať pod kožu aj zvyšných 1500. Dá sa to. A istým spôsobom to môže byť nápomocné aj pri franine a nemčine.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
http://www.world-english.org/english500.htm
http://www.world-english.org/100verbs.htm
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
http://www.englishuniversity.cz
Je to tam fajn. Licencia na 1 rok, na konci sa dostane certifikát z úrovne, ktorú zavŕšime. Je na nás, na koľkú sa vyšplháme. Je tam v lekciách úplne všetko, čo treba k zvládnutiu jazyka na danej úrovni (A1, A2, B1, B2, C1, C2). Jediné, čo je slabé, je konverzácia, pretože nedochádza k otvoreniu online triedy, kde by sa kecalo, čiže jedine, ako si precvičovať verbálny prejav, je prerozprávavať po anglicky texty a listeningy z lekcií. To mi však vôbec nevadí, lebo ja práveže som mal ako podmienku pri hľadaní online kurzu to, že nechcem skypovať v online učebni s druhými ľuďmi. Vyhovuje mi to takto. Certifikát, ktorý kurz poskytuje, nie je nejak extra akceptovaný, ale myslím, že sa do životopisu jeho vlastnenie môže dať a zaváži to ako deklarovanie našej ochoty na danej úrovni v práci spíkovať. Každopádne, je tam aj možnosť prípravy na reálne uznávané certifikáty, napr. Cambridge, na ktoré sa v rámci ročnej licencie možno pripraviť a potom už len v reálnej kamennej agentúre dané testy podstúpiť.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
taká praktická otázka:
neviete, ako sa prehlasuje trvalý pobyt?
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
arbela- Nový člen
- Počet príspevkov : 28
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 03.02.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Napr. zello je super na precvičovanie hovorenej angličtiny - je tam plno výukových kanálov aj pomerne živých. Ale chce to už aspoň komunikatívny level angličtiny... alebo môžeme raz za čas dať Zello anglicky - už som začal tak trochu Petra Bullimora prehovárať či by sa nepridal ak by chcela venusa...
Viac o Petrovi:
http://www.hearing-voices.org/about-us/meet-the-trustees/
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Čo sa týka gramatiky, tá mi príde najľahšia. Ťažké mi príde na angline najmä výslovnosť, schopnosť spíkovať a kompletne iná intonácia než v slovenčine.
Idem na to.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 2 z 2 • 1, 2
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl